HABER: KUBİLAY ATEŞ

Rize’nin Fındıklı ilçesinde dün parkta oynadıkları sırada kaybolan 2 çocuk ormanlık alanda bulundu.

İlçenin Merkez Mahallesi'nde dün saat 17.00 sularında Halk Eğitim Merkezi'nin arkasındaki parkta oynarken ortadan kaybolan 4 yaşındaki Selim Yağız Özkan ve 5 yaşındaki Barış Yıldırım'ı bulmak için AKUT, AFAD, jandarma, polis ekipleri ve Fındıklı halkı seferber oldu.

İlçede dünden bu yana ve sabah erken saatlerden itibaren polis, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD, AKUT ekipleri tarafından Fındıklı sahili, kayalıklar ve sokak araları eğitimli köpekler tarafından aranırken, parka yakın yerdeki güvenlik kamerası görüntüleri incelemeye alındı.

Sevindirici haber saat 10.15 sıralarında geldi. Kayıp çocukların bulunduğu ve ailesine haber verildiği açıklamasını yapan Rize Valisi Kemal Çeber, 'İki çocuğu ormanlık alanda bulduk, sağlık durumları iyi' dedi.

'ŞÜPHELİ BİR DURUM YOK'

İlerleyen saatlerde bir açıklama daha yapan Vali Çeber şunları söyledi:

'Çocuklarımızla uzmanlar sohbet edecek. Yağız daha rahat uyuyor. Barış uyumuyor sabaha kadar. Gördüğünüz iki köpek o kadar dertleniyor ki bulamayınca kusuyor. Arkadaşlarımız bulunduğu alana yaklaşınca köpekler sevinçle yaklaşıyor. Çocuklarımız fiziken ve ruhen beklediğimiz dışında olumsuz bir durumları yok. Şunu tekrar etmek istiyorum 'biz' olduk. Şu iki köpek bütün testlerde en yüksek puanları alan köpekler.

Görevli arkadaşlarımız da heyelan vs gibi olaylar nedeniyle tecrübeli. Hepimize geçmiş olsun önemli bir badireyi atlattık. Bu işler uzadığı zaman kaçırılma gibi konular çok konuşulur. Şu ana kadar şüpheli bir durum yok. Bize Yağız'ın anlattığı iki arkadaş yürüyüşe çıkıyorlar. Sonra anneyi aramaya gittik diyorlar. Canavarlar geldi diyorlar. Bizi kriminal anlamda düşündürücek bir veri yok.' 

 Jandarma Arama Kurtarma ekipleri (JAK), kaybolan çocukları 500 metre uzaklıkta buldu. 

Jandarma Arama Kurtarma ekipleri (JAK), kaybolan çocukları 500 metre uzaklıkta buldu. 

'YAĞIZ HİÇ KORKMAMIŞ, BARIŞ KORKMUŞTU'

Annelerine kavuşan ve ambulansa bindirilerek hastaneye kontrole götürülen çocukların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken, arama kurtarma çalışmalarına katılan AKUT ekibinden Güçlü Uzunalioğlu, NTV'ye konuştu: 

'Bölgenin ekibi olduğumuz için aileyi ve çocukları tanıyoruz. İlk haber alındığı andan itibaren sabaha kadar arama faaliyetleri sürdürüldü. Kayboldukları babanesinin evinden üst kısıma doğru ormanlık arazi var. Dün gece ve bu sabah buralara çıkıldı ancak bakılmayan bir bölge vardı. Orası, Rus savaşından kalma sperlerin olduğu bir yer ve bir yetişkin düşse bile çıkması zor. Harita üzerinde çalışıldı ve en son bu bölgeye bakalım dedik.

Dik bir yapı ve çocukların oraya çıkması bizi şaşırttı. Köpekler ve ekiple patika yoldan giderken çocuk ses verdi ve köpekler çocuklara yöneldi. Yağız hiperaktif bir çocuk, çok hareketli; hiç korkmamış. Diğer çocuk ise korkumuştu. Yağız ailesini sordu. Çok mutlu olduk ve sevindik.

Selim Yağız Özkan (solda) ve Barış Yıldırım 

Selim Yağız Özkan (solda) ve Barış Yıldırım 

Yağız konuşkan, diğeri hiç konuşmuyordu ve ellerine dikenler batmış, çizilmişti. Beni tanıdı Yağız. O gece uyumuş ama Barış uyumamış. 'Annemi aramaya geldim' dedi, yukarıya çıkmışlar. Yağız’ın keyfi yerindeydi, diğerindeki dikenler de çıkarıldı. Biz ummuyorduk bu durumu, son dönemde farklı senaryolar gündemdeydi ama çok sevindik. Benim ata evimin üstündeki arazide bulundu....'

 

 

Editör: HABER MERKEZİ