Mustafa BAYRAK

Baba Mustafa Erbaş başbakan Erdoğan in kendisini aradığını söyleyerek” Sayın Başbakan bir isteğin var mı dedi tek isteğimin katillerin yakalanması olduğunu söyledim” dedi.

Hollanda’nın başkenti Amsterdam'da 4 gün önce öldürülen çocuk yuvası sahibi Arzu Çakmakçı Erbaş'ın cenazesi, Rize'ye getirildi.

Arzu Erbaş Çakmakçı'nın cenazesi Hollanda'nın başkenti Amsterdam'dan Türk Hava Yollarına (THY) ait tarifeli uçakla İstanbul aktarmalı olarak dün gece geç saatlerde Trabzon'a getirildi. Cenaze, daha sonra kara yolu ile Rize'deki evlerine getirildi. Arzu Çakmakçı Erbaş'ın öldürülmesinden sonra Hollanda'ya giden eşi Hakkı Çakmakçı da cenaze ile birlikte Rize'ye geldi.

Rize Çamlıbel Mahallesi'ndeki cenaze evinin önüne Türk bayrağı asıldı. Cenazenin eve getirilişi sırasında ise yakınları gözyaşlarına boğuldu. Sabah saatlerinden itibaren cenaze evinde Kuran ve dualar okundu. Bu sırada tabutun başında oturan eşi Hakkı Çakmakçı ile kızı Nisanur Çakmakçı'nın (7) gözyaşlarını tutamadığı, küçük kızın zaman zaman babasının boynuna sarılarak ağladığı görüldü. Oğlu Batuhan'ın (14) da oldukça üzgün olduğu gözlendi.

Bu arada Arzu Çakmakçı Erbaş'ın Hollanda'daki yuvasında kalan 4 Tür çocuğunun da Rize'ye gelerek cenaze evini ziyaret etti. Arzu Çakmakçı Erbaş'ın cenazesi, daha sonra cenaze aracı ile alınarak camiye götürüldü. Arzu Çakmakçı Erbaş'ın cenazesi Cuma namazını müteakiben Sahil Camiinde kılınarak cenaze namazının ardından il merkezine bağlı Muradiye beldesindeki aile mezarlığında toprağa verilecek.

Arzu Çakmakçı Erbaş'ın babası ve Rize Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Erbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Arzu Çakmakçı Erbaş'ın öldürülmesinden dolayı herkesin üzüntü içinde olduğunu söyledi. 

Başbakan Erdoğan'ın da dün akşam telefonla arayarak baş sağlığını dilediğini ve isteğini sorduğunu belirten Erbaş, ''Ben de kendisi katillerin bir an önce yakalanması, Hollanda hükümeti ile temasta bulunmasını isteğimi ilettim. Sayın Başbakan da Dışişleri Bakanlığı ve konsolosluğun konuyla yakından ilgilendiğini, kendisinin de Hollanda Başbakanı ile görüşeceğini söyledi'' dedi.

Erbaş, eşkâli belirlenmiş olan caninin bir an önce yakalanıp adalete teslim edilmesi ve gerekli cezaya çarptırılmasını istediğini ifade ederek, şunları söyledi: ''Bu, en azından bizi rahatlatacak, bu tür saldırılara karşı da önlem olacaktır. Kızımın canı ve malı, Hollanda hükümetinin korumasındaydı. Ama koruyamadılar demektir. Benim kızım o ülkeye katkı sağlayan bir müteşebbis, Hollanda Kraliyet ailesinin beratını almış bir kişi idi. Hollanda hükümetinin gerekli çalışmaları yapacağına inanıyorum.''

Baba Mustafa Erbaş, kızının bıçaklı saldırıya uğradığı 10 Ağustos Pazartesi günü yaşadıkları olayı ise şöyle anlattı: ''Pazartesi günü saat 18.00 sıralarında, evde otururken annesi birden kendisine bir şey olduğunu, karnına sanki bıçak saplandığını söyledi. Bu durum birkaç dakika devam etti. Yaklaşık 1 saat sonra Hollanda'daki bir arkadaşımız bizi telefonla arayarak Arzu'nun bıçaklı saldırıya uğradığını, eşi Hakkı'nın gelmesi gerektiğini söyledi. Demek ki annesinin acı hissettiği anda kızım saldırıya uğramış ve bıçaklanmıştı. Bu yaşanmış bir olay. Hollanda hükümetine, o anda bıçaklanmış yavrusunu bedeninde hisseden annenin feryadı ile sesleniyorum. Bir an önce katillerini bulun. Buna gücünüz yeter. Olay faili meçhul kalmasın.''  Dedi.

Hollanda’nın Beinfirt kentinde din görevlisi olarak görev yapan Kenan Akıncı ise Öldürülen Arzu Erbaş Çakmakçı nin çevresinde çok sevilen biri olduğunu zaman zaman kendisi ele görüştüğünü söyleyerek ”Kısa sürede dil öğrendi, azimli biri idi,, işe aldığı bir Hollanda li bayan eşinden ayrılmıştı, onun eşi tarafından tehdit edildiğini bana söyledi. Eşini işten atmazsa öldürüleceğini kendisine söylemişlerdi. Ancak gariban dostu biri idi, burada da yaptığı yardımlarla çevresinde sevilen ve ekmeğini paylaşan bir iş kadını idi” dedi.

Arzu Çakmakçı Erbaş, 10 Ağustos tarihinde Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da Geuzenveld semtindeki ''Moedersschoot'' adlı çocuk yuvasının kapanış saatlerinde gelerek, arabasını sokağa park ettiği sırada kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından bıçaklanarak ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede ölmüştü.

Arzu Erbaş Çakmakçı nin Rize sahil camiinde kılınan Cuma namazı sonrası cenaze namazı kılındı. Namaza Rize valisi Zekeriya Şarbak, Rize belediye Başkanı Halil Bakirci, Çaykur genel müdürü Ekrem Yüce, AKP Rize milletvekili Lütfü Çırakoğlu ve yaklaşık 4 bin kişi katıldı. Cenaze namazının ardından Arzu Erbaş çakmakçı nın cenazesi Rize merkeze bağlı Muradiye beldesine toprağa verildi. Oğlu Batuhan ise namaz boyunca annesinin yanından hiç ayrılmadı.

 


 

Editör: HABER MERKEZİ