Aileyi arayan Hollanda polisi, katilin bir Türk olduğunu açıkladı. Baba Mustafa Erbaş, katilin tespit edilmesinin yüreklerine su serptiğini belirterek 'Bu cani yakalandıktan sonra olayın arkasındaki kişilerinde ortaya çıkacağına inanıyoruz' dedi.

Amsterdam'da iki hafta önce uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaşamını yitiren kreş işletmecisi Arzu Erbaş Çakmakçı'nın babası Rize Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Erbaş, Hollanda polisinin dün akşam damadı Hakkı Çakmakçı'yı telefonla arayarak katil zanlısının kimliğinin tespit edildiğini söylediğini belirtti. Erbaş, katil zanlısının Aksaray ili nüfusuna kayıtlı ve yasadışı yollarla giriş yaptığı Hollanda'da kaçak olarak yaşayan 41 yaşındaki Nevzat Koyak olduğunu öğrendiklerini belirterek, zanlının eroin ve esrar bağımlısı bir kişi olduğu bilgisinin kendilerine verildiğini söyledi.

Erbaş, 'Hollanda polisinin çok titiz çalışmaları neticesinde olayın failinin tespit edilmesi aile olarak bizim yüreğimize su serpmiştir. Bu şahsın yakalanması diğer hadiselerin önlenmesi açısından önemlidir. Bizim canımız yandı, hiç olmazsa başkalarının canı yanmasın. Her an her şeyi yapabilecek bir caninin insanlar arasında dolaşmasına müsaade edilmemesi lazım. Bu tür insanların suç işledikten sonra değil, daha önce tespit edilmesi gerekiyor. Bunlar her zaman suç işlemeye meyilli kişilerdir. Bir başkaları tarafından maşa olarak kullanılabilen insanlardır. Bu cani ve canavar yakalandıktan sonra bu olayın arkasındaki kişilerinde ortaya çıkacağına inanıyoruz. İnşallah bu katil Hollanda'yı terk etmeden yakalanır ve biz de biraz olsun rahatlarız' diye konuştu.

Erbaş, Hollanda polisinin bu kişiyi ihbar edenlere 5 bin Euro ödül vereceğini açıkladığını da sözlerine ekledi.
 
 
Editör: HABER MERKEZİ