GİRESUN'DA SON DURUM:

12 saat aralıksız devam eden şiddetli yağmur, kenti perişan etti. Altyapı tamamen çöktü, ekipler ihbarlara yetişemez oldu. Bir çok kişi benzin istasyonlarına sığındı, mahsur kalanlara ulaşmak saatler sürdü.

Belediye Başkanı Kerim Aksu'nun sözleri doğal felaketin boyutunu ortaya koyuyor...

GİRESUN'UN SON HALİ
'ARTIK GÜCÜMÜZ KALMADI'

Giresun Belediye başkanı Aksu durumu şöyle anlatıyor; 'Artık ihbarlara yetişecek gücümüz kalmadı. 80 yılın en şiddetli yağmurunu yaşıyoruz.Bu afet karşısında iş makinesi ve insanın, insan gücünün yapabileceği bir şey yok. Kentin her tarafı suların getirdiği kum ve çakıllarla dolu. Alt yapı tamamen bitti.'

 

 
 

SAHİL YOLU KAPANDI: Şiddetli yağış sonrası Karadeniz Sahil Yolu’nun Giresun geçişi ile kent bağlantılarında ulaşım tamamen kesildi.

Logarların yetersiz kalması nedeniyle su seviyesi iyice yükseldiği için yolun ulaşıma kapandığı öğrenildi. Bu arada trafik ekipleri de yola çıkılmaması için araçlarla anons yaparak sürücüleri uyardı.

 


 

 Derelerin çevresindeki tüm yerleşim birimlerinin alt katlarını su bastı. Karadeniz Sahil Yolu yeniden ulaşıma kapandı. Belediyenin makine parkı yetersiz kalınca çevre illerden yardım istendi.

'ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN'

Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Cinel ise durumu şu sözlerle özetliyor; ''Allah yardımcımız olsun. Bu bir afet. Bunu en asgari boyutta atlatmayı temenni ediyoruz...''
 
 
RİZE, RİZE OLALI BÖYLESİNİ GÖRMEDİ

Giresun gibi Rize'de böyle şiddetli yağış görmedi... Bölge halkı, 'biz şimdiye kadar böyle yağmur görmedik' dedi...

Şiddetli yağışla birlikte dereler taştı, bir çok ev ve işyerini sular aldı...

RİZE'DEN SON BİLGİLER
YUKARI KÖY ARADI,
AŞAĞI KÖYDEKİLER KURTULDU

Karasu köyünde, köy merkezinden geçen derenin taşması sonucu, Sultan Süleyman Arıcan'a ait dere kenarında kahvenin büyük bölümünün sulara kapıldı...

Yıkılan kahvehanenin sahibi Arıcan, dün akşam saatlerinde iş yerinde otururken, yukarı köylerde sel olduğu yönünde telefon geldiğini belirterek, ''Biz de bunun üzerine alelacele kahveyi boşaltık. Boşaltmamızdan 5 dakika sonra, köy merkezi ve kahve sular altında kaldı. Yukarı köyden haber gelmesiydi, sel sularına kapılabilirdik'' dedi.
 
DERELER TAŞTI, YOLLAR KAPALI

İkizdere Deresi'nin sağanak nedeniyle yükselmesi, toprak kayması ve yağışın taşıdığı moloz nedeniyle, Rize-Erzurum kara yolu, İkizdere'nin Güneyce beldesi mevkisinde ulaşıma kapandı. Yol, halen ulaşıma kapalı bulunuyor.

 
KAYMAKAM BİLE MAHSUR KALDI

İkizdere Kaymakamı Emre Çınar, şiddetli yağış nedeniyle İkizdere'ye giden yollar kapanınca bir başka köyde mahsur kaldı... Kaymakam ancak sabah saatlerinde ilçeye ulaşarak incelemeler yapabildi.

Rize'de şu anda meydana gelen heyelanlar nedeniyle 36 köy ile hala irtibat sağlanabilmiş değil...
 
 
 
 
 
 
 
(internethaber)
 
 
 
 
Editör: HABER MERKEZİ