Mustafa BAYRAK

Kalkandere ilçesi Hüseyin Hoca köyü yakınlarında A.Y isimli bir vatandaş tarafından yaralı olarak bulunan Karaca çevre müdürlüğüne teslim edildi.

Kalkandere ilçesi Hüseyin Hoca köyünde saat 14 sıralarında D.Ç.F firmasına çalışan A.Y isimli vatandaş tarafından Rize –Erzurum yolu üzerinde yaralı olarak bulunan Karaca çevre ve orman müdürlüğüne teslim edildi. Verilen bilgiye göre 2 yaşında olduğu bildirilen Karacanın Hüseyin Hoca köyü karşısında bulunan Trabzon ili Of ilçesi darılı köyü istikametinden İkizdere deresini yüzerek geçtiği ve Rize-İkizdere karayolu üzerinde sağ omzundan vurulduğu bildirildi.   

Yol üzerinde bulunan Karaca ya Rize Çevre ve orman il müdürlüğü sahip çıkarken veteriner hekimlerin yaptığı müdahale sonucu tedavi edilen Karaca çevre ve orman müdürlüğünde koruma altına alındı.

Rize Milli parklar ve doğal hayatı koruma derneği tarafından Çevre il müdürlüğünde tutulan karacanın sağ omzundan giren kurşun sırtından çıktığını söyleyen Çevre ve orman müdürlüğü uzmanı Ömer Kabil ”Yaralı olarak karaca yi aldık. Tedavisini yaptık. Şu an durumu iyi, yabanı hayvan olduğu için bize alışması zaman alır. Şu an su içiyor,  yemek yemeğe başladığı an bize alıştığını ve sağlığına kavuşmaya başladığını anlayacağız. Karaca 1 ay kadar bizde kalacak ve daha sonra onu doğaya bırakacağız” dedi.

Ömer Kabil avcıların bu tip hayvanlara ateş etmemesini isteyerek ”Doğa bunlarla daha güzel, Karaca güzel bir hayvan buna insan nasıl kıyabilir” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ