7 yaşındaki Eda trafik kazası geçirdi ve kafasından ağır yaralandı. Ödem nedeniyle hacmi genişleyen beyine yer açmak için kafatasının sağlam bölümü alınıp karın boşluğuna yerleştirildi. Küçük kızın sağlığı düzelince kafatası karnından alınıp yerine konuldu

Düzce’de geçirdiği trafik kazası sonucu kafatası birçok yerinden kırılan ve beyni ağır hasar gören 7 yaşındaki Eda Gül, 1,5 ay komada kaldıktan sonra, bir dizi ameliyatın ardından yedi ay sonra yeniden hayata gülümsedi.

7 ay önce, ailesiyle birlikte misafirlikten dönerken bulundukları otomobilin kaza yapması sonucu ağır yaralanan ilköğretim 1. sınıf öğrencisi Eda Gül (7) koma halinde Özel Sivrikaya Hastanesine getirildi

Yoğun bakımda olduğu dönemde birkaç kez solunumu duran, hayati fonksiyonları kötüleşen minik Eda, doktorların yoğun çabası sonucu iyileşti ve hayata yeniden “merhaba” dedi.

BEYNE YER AÇTIK

Hastanenin Beyin ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Dr. Kubilay Murat Özdener, Eda Gül’ün, hasta-neye geldiğinde koma halinde olduğunu belirterek şöyle konuştu, “Kafatasında çok sayıda kırık, beyninde de yaralanmalar vardı, ödem oluşmuştu. Beyin ödemlerinde, beyin şişer, hacmi genişler. Hacmi genişleyen beyine yer açmak için kafatasının sağlam sağ tarafındaki bir parçasını çıkartarak saklamak amacıyla karın boşluğuna yerleştirdik. Beynin ve bağışıklık düzeninin toparlanmasını bekledik. 6 ay sonra sağlığı düzelince kafatası parçasını karın boşluğundan çıkararak yerine koyduk” dedi.

Kaynak: Yeni Çağ

Editör: HABER MERKEZİ