Rize’nin Çayeli İlçesi’nde 2.5 ay önce boğularak öldürüldükten sonra evin bodrum katında gömülü halde bulunan 36 yaşındaki Ayşe Kandemir cinayetinin sırrı çözüldü. İddiaya göre 26 yaşındaki Ömer G., yevmiye ile bahçıvanlığını yaptığı tek başına yaşayan Ayşe Kandemir’i  erkeklerle ilişkisi olduğu şüphesiyle tartıştıktan sonra boğarak öldürdü. Suçunu itiraf eden Ömer G., tutuklandı.

 Çayeli İlçesi Kesmetaş Mahallesi’ndeki evinde tek başına yaşayan Ayşe Kandemir geçen yıl 16 Ekim tarihinde ortadan kayboldu.  Eşinden boşanan ve bir çocuğu kaybeden kadının yakınlarının başvurusu üzerine arama çalışması başlatıldı. Kayıp kadının cesedi 2 gün sonra evinin bodrumunda boğularak öldürüldükten sonra gömülü halde bulundu. Rize Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği bünyesinde 7 kişilik özel bir ekip kuruldu. Kadının cep telefonu kayıtlarını geriye dönük incelemeye alan polis bazı erkeklerle ilişkisi olduğunu belirledi. Soruşturmayı derinleştiren ve 300 dolayında kişiyi inceleme alan polis cinayet şüphelisi olarak 17 kişi üzerinde yoğunlaştı.  

 KAN VE KIL İZİ BAHÇIVANI ELE VERDİ

 Polis, 2.5 ay süren teknik ve fiziki takip sonucunda şüphelilerden aldığı kan ve kıl örneklerini evin duvarında tespit edilen kan izi, yastıktaki parmak izi ile kıl örnekleriyle karşılaştırdı. DNA testleri sonucunda şüpheliler arasında yer alan Ayşe Kandemir’in yevmiye ile bahçıvanlığını yapan Ömer G.’nin alınan kanı ile duvardaki kan örneğinin uyuştuğu belirlendi. Gözaltına alınan Ömer G., polisteki sorgusunda suçunu itiraf etti.

 KAPIYA AÇIK SAÇIK KIYAFETLERLE ÇIKTI

 Olay günü bir buzağı satışı için görüşmeye gittiği Ayşe Kandemir’in kapıya açık saçık kıyafetlerle çıktığını anlatan Ömer G., tartıştıklarını ve biranda kendine hakim olamayarak kadını öldürdüğünü, cesedi ise evin bodrum katına gömdüğünü söyledi. Ömer G.’nin başka erkeklerle ilişkisi olduğundan şüphelendiği Ayşe Kandemir’le yaşadığı tartışma sonrası öldürdüğü belirtildi. Çayeli Adliyesi’ne sevk edilen Ömer G. tutuklanarak Kalkandere L Tipi Cezaevine kondu. 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ