Dilek ASLAN

İstanbul’da yaşayan ve memleketinden hiç kopmayan, Bilgisayar Programcısı hemşerimiz, Ecevit Köseoğlu’nun projesini çok beğenen Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı 2010 yılında İstanbul’dan Rize’ye yapılacak yüzme maratonuna katılacak.

2010 yılında yapılması planlanan İstanbul-Rize yüzme maratonunun 3 ayda bitirilmesi hedefleniyor.

Bilgisayar programcısı olan Ecevit Köseoğlu; Rize için ne yapabilirim düşüncesine Başkan Bakırcının ve kendisinin yüzme merakı etkili oldu. Bu düşünceyle geliştirdiği projeyi Rize ziyaretinde Başkan Halil Bakırcıya sundu.

Projenin genel amacının “eve dönüşün denizden bile olabileceği” olduğunu belirten Ecevit Köseoğlu aynı zamanda Rize dışında olup Rize’yi unutmaya başlayan hemşerilerimize de güzel bir mesaj gönderiyor.

2010 yılının 30 Mayısında İstanbul Riva’da verilecek start ile başlatılacak yüzme maratonu 25-26 Ağustos ta Rize Limanın da tamamlanması düşünülüyor. Havaların iyi gitmesi durumunda boğaz ve körfez birer seferde geçilecek olup; günde 10–15 km yüzme hesaplanıyor. Böylece eve dönüşün 3 ay gibi bir sürede tamamlanması planlanıyor.

Bakırcı; “Bu işin içinde bende varım”

Sunulan fikri ve hazırlan projeyi çok beğenen Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı;“Ecevit kardeşimizin anlattıklarını duyunca çok heyecanlandım ve çok duygulandım. Rizelilerin iş bilirliğini ve cesaretini dünyaya tanıtacak olan bu proje içinde bende varım” diyen Bakırcı; “ilimizin tanıtımı içinde çok önemli bir faaliyet olacak kanaatindeyim. Proje biraz daha geliştirilerek, daha çok yüzücüyle de yapılabilir. Hem Rize Belediyesi olarak hem de şahsım olarak ilimiz için faydalı olacak bu proje içinde yerimizi alacağız. “Eve dönüşün denizden bile olabileceği” anlamını hatırlatarak tüm hemşerilerimizin de maddi ve manevi desteğini bekliyoruz” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ