Dilek ASLAN

İran’ın 30 eyaletinin Dağcılık Müdürleri Kaçkar dağına zorlu bir tırmanış gerçekleştirdi.

İki gün süren zorlu ve tehlikeli tırmanış sonrası açıklamada bulunan İran Batı Azerbaycan Eyaleti Dağcılar Müdürü Murteza Azadi Kaçkar dağının tırmanış için büyük önem taşıdığını ifade ederek bundan böyle Türkiye’ye gelerek özellikle Karadeniz bölgesindeki dağlara tırmanış gerçekleştireceklerini söyledi.

Kaçkar dağına tırmanış gerçekleştiren İran Eyalet Dağcılık Müdirelerinin Rize’ye hayran kaldığını vurgulayan Azadi şunları söyledi: Türkiye’ye gelmeden önce Urimiye Türkiye Konsolosluğunu ziyaret ettik. Kendilerinden Türkiye’deki Kaçkar dağlarına İran Eyalet Dağcılık müdireleri ile tırmanış gerçekleştirmek istediğimizi ifade ettik. Bize çok yardımcı oldu. Türkiye’de ise oldukça yüksek ilgiyle karşılandık. Bu ilgi karşısında Tüm Eyalet Müdirelerimizle birlikte sürekli gerek Dağ tırmanışları ve gerekse turist olarak Türkiye’ye geleceğiz. Çok yararlı bir tırmanış gerçekleştirdik. Yaz sıcaklarında Kaçkar dağlarının kaplı olması bir başka güzellik. 30 Eyalet Müdiremizle buradayız. Özellikle Gençlik ve Spor Müdürünüze teşekkürlerimizi sunarız.

Dünyanın her yerinden Rize deki Kaçkar, Verçenik ve Ayder’e gelen sporcular bulunduğunu anımsatan Gençlik ve Spor Rize il Müdürü Ömer Yılmaz  “İran ile yüzyıllar boyu dostluk ve kardeşlik ilişkilerimiz gelişerek devam etmektedir. İran birçok branşta ülkemizden daha başarılı. Karşılıklı gezi ve turnuvalarla ilişkilerimizin daha gelişebileceğine inanıyorum. Biz ülkemize gelen bütün konuklarımıza olduğu gibi İran’dan gelen dağcılara da elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kendilerinin de ifade ettiği gibi gerek kurumsal olarak bizlerden ve gerekse halkımıza olan memnuniyetleri bizleri sevindirdi. Umarım turist olarak ya da sporcu olarak ülkemize sürekli geleceklerdir. Biz kim gelirse gelsin misafirperverliğimizi sergileriz” diye konuştu.

Öte yandan Türkiye’ye ilk kez geldiğini belirten İran eyalet Müdireleri Türkiye’nin güzelliği kadar insanlarının da sıcak, misafirperver olduklarını söylediler.

Editör: HABER MERKEZİ