Rize Valisi Kasım Esen, Dünya İnsan Hakları Gününün tüm kurum, kuruluş, bireyler ve özellikle medya tarafından insanların insan hakları konusunda bilgilendirilmesi ve hak arama bilincinin geliştirilmesi için bir fırsat olarak görülmesini dileğinde bulundu.

Esen, Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, insanın değişimi ve gelişmesinin sonucunda 1948 yılında yayınlanan İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin doğduğunu belirtti.

Bu düzenlemenin insan haklarının güvence altına alınması, geliştirilmesi, dünya genelinde insanların bilgilendirilmesi açısından 10 Aralık'ın Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlandığını ifade eden Esen, şunları kaydetti: ''Valiliğimizdeki İnsan Hakları Kurulu her ayın son Perşembe günü toplanmaktadır. Toplantılarda şehrimizin çeşitli yerlerine konulan insan hakları başvuru kutularından çıkan dilekçeler ile kurulumuza bizzat gönderilen dilekçe ve talepler incelenmekte ve değerlendirilmektedir. Kurul üyeleri tarafından nezarethane, hastane ve okul gibi yerlerin kontrolleri belli aralıklarda yapılmaktadır.''

Esen, bu günün tüm kurum, kuruluş, bireyler ve özellikle medya tarafından insanların insan hakları konusunda bilgilendirilmesi ve hak arama bilincinin geliştirilmesi için bir fırsat olarak görülmesini diledi.
 

Editör: HABER MERKEZİ