Haber ve Fotoğraflar: Şemsettin SARI

Trabzon/Sürmene/KÖRÜBAŞI- Eğitimde başarıyı 'Sevgi Hamuru' ile kurumsallaştıran hocaların hocası Ahmet Hilmi İmamoğlu'nu ebediyete uğurladık. Trabzon eğitim camiasının değerli isimlerinden Dr. Ahmet Hilmi İmamoğlu uzun suredir mücadele ettiği hastalığına yenik düşerek hakka yürüdü. Önceki gün İstanbul'da tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesinde hayata gözlerini yumdu.

Öğretim kurumlarını değerli kılan akademik kadrolarıdır. Bu kadrolar seçkin elemanlardan oluşursa, başarı peşinden geliyor. Eğitimde başarılı olmak için bilgi tek başına yetmiyor. Öğretmen; eli altındakilere kendisini sevdirmedikten sonra ne kadar bilgili olursa olsun verimli ve başarılı olamaz.

DR. AHMET HİLMİ İMAMOĞLU KİMDİR?

Sevgiye dayalı otorite, korkuya dayalı otoriteden çok daha güçlü ve kalıcıdır. Kendini sevdiren hocalar daima başarılı olmuşlardır. Bunlardan birisi de KTÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi kıymetli hocamız Ahmet Hilmi İmamoğlu’dur. On yılı aşkın Trabzon İmam Hatip Lisesinde Edebiyat öğretmenliği yapan İmamoğlu Trabzon Lisesi, Ankara Üniversitesi Dil ve Coğrafya Fakültesi Mezunudur.

Değerli hocamız Ahmet Hilmi Bey, hayatını öğrencilerine vakfetmiş usta bir öğreticidir. Hayatında aldığı vazifelerin hepsini başarıyla bitirmiştir. Hiç bir zaman makam ve koltuk sevdalısı olmamıştır. Gençlerin önünü açmayı öncelikli bir davranış olarak görmüştür. Hocamız l980-l981 yılları arasında Fatih Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü yapmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı görevlisi olarak l981-l987 yılları arasında Almanya'da görevde bulunan hocamız 'Babacan' bir öğretmendir. Öğrencilerini baba gibi sever, onların düşüncelerine değer verirdi. O;hocaların hocasıdır. Onun öğrencisi olmayı bir şans olarak görenlerin sayısı hiç de az değildir. Bunlarda biriside bendenizim. İyi ki onu tanımış, rahle-i tedrisinde bulunmuşum. Doktorasını Erzurum Atatürk Üniversitesinde 1992 yılında tamamlayan hocamız l993 yılında Fatih Eğitim Fakültesine Yrd. Doçent olarak atanmıştır.l990-l994 yılları arasında Sınıf Öğretmenliği Bölüm Başkanlığı,l995-l996 Dekan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur.

Son yıllarda hastalıklarla boğuşmasına rağmen eğitim hayatından ve öğrencilerinden hiç kopmayan hocamız İmamoğlu; böbrek rahatsızlığı çekmekteydi. Hindistan’dan getirttiği böbrek bünyesine uyum sağlamayınca vefalı eşinden böbrek nakli aldı. Ancak; bir türlü eski sağlığına ve zindeliğine kavuşamayan hocamız Eski Türk Edebiyatı dalında uzmandı. Evli ve 5 çocuk babası olan hocamız 1946 doğumluydu.

Hocaların hocası Ahmet Hilmi İmamoğlu'nun Trabzon İskenderpaşa camiinde kılınan cenaze namazına Bakan Nafız Özak, milletvekilleri, bürokratlar, KTÜ öğretim Camiası Akademisyenleri, kalabalık bir halk topluğu yanında Rize'den Rize Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Sandıkçı, dekan yardımcısı Doç. Dr. İlyas Karslı, Muradiye Belediye Başkanı Hüseyin Çakar, yurdun değişik illerinden gelen öğrencileri katıldı. Öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından naaşı konvoy halinde Sürmene Köprübaşı ilçesine götürüldü. Merhum Ahmet Hilmi İmamoğlu'nun naaşı, yağan yağmura rağmen dağılmayan sevenleri tarafından toprağa tevdi edildi.

Editör: HABER MERKEZİ