Sağlık Bakanlığı domuz gribiyle ilgili açıklama yaptı. Ölenlerin sayısının 19'a yükseldiğini söyledi. Bugün 1 erkek, 2 kadın ve 1 çocuğun öldüğü açıklandı. Akşam saatlerinde ise Şanlıurfa'dan iki ölüm haberi daha geldi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın kamelar önünde aşı olmasının ardından Başbakan 'ben olmayacağım' demesinin ardından domuz gribi aşısına herkes daha tereddütlü yaklaşmaya başladı.

Ancak domuz gribi yayıldıkça yayılıyor. Doktorlar ölümlerin geometrik olarak artacağını söylüyor.

İKİ ÖLÜM HABERİ DAHA GELDİ

Pandemik grip nedeniyle çeşitli illerde tedavileri sürdürülen hastalardan 28 yaşında bir erkek, 32, 33 ve 36 yaşlarında 3 bayan,  6 ve 8 yaşında 2 kız çocuğu, olmak üzere 6 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetmiştir. Bu vefatlarla beraber Pandemik gripten kaybedilen vatandaşlarımızın sayısı 21 oldu. 

Şanlıurfa'dan 2 ölüm daha

Şanlıurfa'da hastanelerde tedavi gören ve “Domuz gribi”nden şüphelenilen biri öğrenci 2 kişi daha hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, Şanlıurfa'da göğüs ağrısı şikayetiyle birkaç gün önce Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılan iki çocuk annesi F.Ö. (36) kurtarılamadı. Bu hastadan alınan numuneler Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi'ne gönderildi. F.Ö'nün cenazesi, yapılan otopsinin ardından ailesi tarafından Harrankapı Mezarlığı'nda defnedildi.

Siverek ilçesinde de 8 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi bir kız çocuğu geçen hafta grip şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilen S.Ç, hayatını kaybetti. 8 yaşındaki çocuktan alınan kan örnekleri de kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Ankara'ya gönderildi. S.Ç'nin öğrenim gördüğü Gazipaşa İlköğretim Okulu'ndaki sınıf arkadaşları, masasına çiçek bıraktı.

Editör: HABER MERKEZİ