Rize'nin Hemşin İlçesi, Hemşin Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle yeniden imar edilecek.

Rize'nin en küçük ilçesi olan iki bin nüfuslu Hemşin, İlçe Belediyesi ve TOKİ'nin yürüttüğü ortak çalışmayla yıkılarak yeniden imar edilecek. Proje kapsamında 70 bin metrekarelik ilçe merkezindeki birkaç kamu binasının dışında tüm binalar yıkılarak yerlerine bölge mimarisine bağlı kalınarak yenileri inşa edilecek. Proje kapsamında ilçe merkezinde bulunan 89 konut ve 89 iş yeri yıkılacak. TOKİ tarafından üç katlı binalardan oluşacak 108 konut ve 47 dükkan inşa edilecek.

Hemşin İlçe Belediye Başkanı Halim Bekar, TOKİ tarafından proje için düğmeye basıldığını belirterek, 'Projenin tüm alt yapı çalışmaları tamamlandı. TOKİ bizden ev ve iş yerleri yıkılacak olan vatandaşlarımızla mutabakat çalışmalarına başlamamızı istedi. Bu doğrultuda vatandaşlarımız ile görüşmelere başladık. İsteyen vatandaşlarımız yıkılacak konut ve iş yerlerinin karşılığında yeni yapılanlardan yer alacak, istemeyen vatandaşlarımızın mülkleri kamulaştırılacak' dedi.

Bekar, yeni yapılacak binalarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da hassasiyet gösterdiği gibi yöre mimarisinin baz alınacağını ifade etti.
Editör: HABER MERKEZİ