Rize Çayelili hemşehrimiz Hamit Akın, geçtiğimiz günlerde memleketine gelirken Çorum'da geçirdiği kalp krizi sonrasında 17 gün yoğun bakımda hayat mücadelesine yenik düştü.

Hamit Akın 1938 yılında Senoz Vadisi köylerinden Başköy'de doğdu. Dedesi Ahmet Galip Efendi Sarıkamış Şehitlerimizdendir. Babası Abdurrahman Hoca köy İmamıydı. İş hayatına İstanbul'da başlayan hemşehrimiz, atak ve cesaretli kişiliği sayesinde kısa zamanda İstanbul'da kendine bir yer edinmiş ve abileriyle birlikte Kadiköy'de bulunan Fenerbahçe tesislerini işletmislerdir. 1973 yılında Almanya'ya gitti işletmecilik yaptı orda da. Daha sonra Karadeniz bölgesinde ilk defa Çayeli'nde abileriyle birlikte kepap üzerine lokanta açtı. Market, Kıraathane ve İstanbul'da firıncılık da yapan Hamit Akın, iki kız,üç erkek çocuk sahibidir. Merhum Akın siyaset hayati içerinde de yer alarak 1983 yılında kurulan ANAP'ın Rize kurucularındandır.

Çayhaber sitesi yazarlarından Abdurrahman Akın'ın da amcası olan saygıdeğer hemşehrimize Allahtan rahmet yakınlarına ve sevenlerine sabrı cemil niyaz ederiz.

Editör: HABER MERKEZİ