Dilek ASLAN

Helikopterli kayak sporu heliski’nin Türkiye'deki merkezi haline gelen Rize'nin Kaçkar Dağları, Ayder Yaylası ve İkizdere’ de heliski tutkunlarını ağırlamaya başladı.

 


Türkiye'de bu spor Kaçkar Dağları ve İkizdere’ de yapılacağını belirten Ayder Turizm Limitet Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Haşımoğlu şu an 3 helikopter Ayder’ de biri İkizdere’ de olmak üzere uçuşlara başladıklarını belirterek “Dün gelen Sporcularımız helikopterlerle uçacakları koordinatları belirlediler. Yarından itibaren sporcularımız heliski yapmaya başlayacak. İkizdere’ de Ridos’ ta ve Ayder’ de olmak üzere yaklaşık 500 sporcuyu 15 Nisan’a kadar ağırlayacağız” dedi.

 

Bu sezon da Kaçkar Dağlar' ında heliski yapmak için gelen kayakçılar, konakladıkları Ayder Yaylası'ndan sabah erken saatlerde helikopterle alınarak, dağların zirvesine bırakılacağını belirten Haşımoğlu, “Heliski sporuyla Ayder’i ve İkizdere’ yi dünyaya tanıtacağız” dedi.

Müşterilerine, özel ve standart gruptan oluşan 2 türde hizmet sunduklarını ifade eden Haşımoğlu, şunları söyledi:

''Rize'deki Kaçkar Dağları bu spor için harika bir dağ zinciri. Türkiye ve Ayder Yaylası'nın en önemli avantajı da Avrupa'ya yakın olması. Müşterilerimiz buraya ülkelerinden bir günde gelebiliyor. Bu da çok büyük avantaj sağlıyor. Ayrıca Kaçkar Dağları'nın doğasının ve karının çok güzel ve bozulmamış olması da ayrı bir önem taşıyor.''

Heliski yapan kayak severler de Kaçkar Dağları'nı çok beğendiklerini belirterek, ''Dağlar olağanüstü güzel. Hayran kaldık. Gelecek yıl için şimdiden yer ayırtmayı planlıyoruz'' dediler.


Editör: HABER MERKEZİ