Harşit Vadisi'nde bulunan Merkez ilçe, Torul ve Kürtün ilçesinde bazı köy yolları kapanırken, özellikle Kürtün ilçesinde bulunan 137 yayladan yaklaşık 100 tanesinin kapalı olduğu öğrenildi. İl Özel İdaresi'ne bağlı ekiplerin kar yağışının yavaşlamasının hemen ardından başlattığı çalışmalara katılan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, dün gece yarısı saat 03.00 sıralarında Güvende Yaylası yolunun yoğun bir çalışma ile açıldığını ve kar kalınlığının yer yer 1,5 metreye ulaştığını söyledi. 


Beraberinde Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ekrem Akdoğan, kontrolör mühendis Erhan Bölükbaşı ve Kürtün ilçe özel idare bakımevi sorumlusu Mehmet Aslan'la birlikte Kürtün Belediyesi'nin de araç katkısı ile yapılan çalışmaları yerinde takip eden Yalçın, gece yarısı saat 03.00 sıralarında Güvende Yaylasına ulaştı. Kar yağışından en fazla etkilenen bölgenin Kürtün ilçesi olduğunu belirten Genel Sekreter Yalçın, ilçeye bağlı çok sayıdaki yaylada bulunan vatandaşların hiç umulmadık bir anda kar yağışına maruz kaldıklarını söyledi. 

Yaylalarda bulunan vatandaşların yanı sıra çok sayıda büyük ve küçükbaş hayvanın bulunduğu bilgisinin kendilerine iletildiğini ifade eden Yalçın, kurum bünyesinde oluşturdukları kriz merkezi ile en acil durumdaki bölgelere hızlı bir şekilde müdahale ettiklerini belirtti. 

Kar yağışının meydana geldiği gece yıldırım düşmesi sonucu 2 evin yandığı Kızılali yaylası ve etrafındaki Suluca, Çeplice, Toktabur yaylalarının yollarının açılmasının ardından merkez ilçeden getirilen iş makineleri ile birlikte Güvende yaylasına yönlendirilen ekipler ilk olarak Çıkrıkdüzü yaylasına ulaştılar. Çıkrıkdüzü ile Güvende yaylası arasında bulunan 6 kilometrelik yolda yer yer 1,5 metrelik kar kütleleri olması nedeniyle zorlanan ekipler akşam 19 sıralarında başladıkları çalışmaların ardından gece yarısı 03.00 sıralarında Güvende yaylasına ulaştılar.
 
Aksi bir durum olmadığı taktirde yarın sabaha kadar açılmayan yolun kalmayacağını belirten Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ise, 'Erken yağan kar sonrası kapalı yolların açılması için İl Özel İdaremize bağlı ekipler aralıksız olarak çalışmalarını sürdürüyor. Yolların biran önce açılması için Trabzon, Giresun ve Bayburt illerinden onlara yakın yerler için takviye ekip istedik. Şuan itibarı ile komşu illerden gelen ekiplerinde katkısı ile kapalı yayla yollarını açmaya devam ediyoruz. Gerçek anlamda bölgemizde mahsur kalan kimse bulunmuyor. Ama köy ve yayla yollarının kapanmasından etkilenen vatandaşlarımız var. Bunlara da biran önce ulaşmak için elimizden gelen tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Aksi bir durum olmazsa yarın sabaha kadar açılmayan yolumuz kalmayacak' dedi. (İha.com.tr)
 
Editör: HABER MERKEZİ