Gazeteci-Yazar Ömer Lütfi Mete, ölümünün birinci yıl dönümünde mezarı başında düzenlenen etkinlikle anıldı. 
Ailesi tarafından Çengelköy'deki kabri başında düzenlenen anma etkinliğinde, Mete için Kur'an-ı Kerim okundu. 
Mete'nin oğlu Ali Buhara Mete anma töreninde yaptığı konuşmada, babasını manen her zaman yanında hissettiğini söyledi. 
Ömer Lütfi Mete için duaların okunduğu anma etkinliğine, Mete'nin eşi Leyla, kızları Hatice Hicaz, Fatma Berra, Zeynep Mücteba Mete ile sanatçılar Hasan Kaçan ve Kenan Çoban ile sevenleri ve yakınları katıldı. 
1950 yılında Rize'de doğan Ömer Lütfi Mete, ilk ve orta öğrenimini burada tamamladı. Bu sırada özel dini eğim gördü. Bir süre Kuran kurslarında hocalık yaptı. 1970 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ne girdi. Aynı dönemde Babıali;de Sabah gazetesinde basın hayatına atıldı. 1972'de İktisat Fakültesi'nden ayrıldı. 1973 yılında başladığı Atatürk Eğitim Enstitüsü'nden 1976;da mezun oldu. 
Kısa süre edebiyat öğretmenliği yaptıktan sonra tekrar gazeteciliğe döndü. Ortadoğu, Tercüman, Türkiye, Yeni Binyıl, Ayyıldız, Sabah ve Bugün gazeteleri ve Türk Edebiyatı ile Boğaziçi dergilerinde yazdı, Çağrışım dergisini çıkardı. Senaryo çalışmaları yaptı. 
18 Kasım 2009 tarihinde İstanbul'da vefat etti. 
Şiirlerini 'Gülce' adlı kitabında toplayan Mete, Balonya Tüneli, Çığlığın Ardı Çığlık, Çizme, Yerden Göğe Kadar ve Asker ile Cemre adlı romanları kaleme aldı. 
Ömer Lütfi Mete'nin kaleme aldığı senaryolar ise şunlar: 
Bizim Ev, Çizme, Bizim Yunus, Köstekli Saat, Veysel Karani, Ahmet Bedevi, Evlere Şenlik, Avcı, Deli Yürek.
türkiye 
Editör: HABER MERKEZİ