Rize'de eşiyle tartışarak tokat atan Şahin Koç'a okul boyama cezası verildi. Eşi Fatma Koç şikayetini geri almasına rağmen verilen ceza yüzünden eşinden daha fazla ızdırap çektiğini söyledi.

Rize'nin Çayeli İlçesi'nde Vanlı inşaat ustası Şahin Koç, 13 yıl önce ilçede 30 yaşındaki Fatma Koç ile evlendi. 10 yaşındaki Pınar ve 3 yaşındaki Mustafa adlı çocukları olan Koç çifti, geçen Nisan ayında çocuklarla ilgili bir konuda tartıştı.

Tartışmanın büyümesi üzerine Fatma Koç, 2 çocuğunu alarak bir arkadaşının evine gitti. Şahin Koç, eşi ve çocukları getirmek istedi. Şahin Koç, gittiği evde yeniden tartıştığı Fatma Koç'a tokat attı. Ev sahibi tarafından çağırılan polis, çifti karakola götürdü. Fatma Koç, şikâyetçi olunca, Şahin Koç hakkında Çayeli Sulh Ceza Mahkemesi'nde eşine şiddet uyguladığı gerekçesiyle dava açıldı. Ancak akrabaların araya girmesiyle Fatma Koç evine döndü.

Eşiyle barıştıktan sonra dava kapsamında hâkim karşısına çıkan Fatma Koç, olay sırasında bir anlık öfke ile şikâyetçi olduğunu ancak bundan vazgeçtiğini söyledi. Mahkeme heyeti şikâyetten vazgeçilmesine rağmen geçen ay Şahin Koç'a 5 ay hapis cezası verdi. Koç'un cezası daha sonra ‘Denetimli Serbestlik Uygulaması' kapsamında 3 ay boyunca günde 4 saat kamuda yararlı bir işte çalışma cezasına çevrildi.

Koç, cezasını çekmek için Çayeli Yamantürk İlköğretim Okulu'nun boya, badana ve tadilat işlerini yapmaya başladı. Koç'un cezaya uyup uymadığı Rize Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü ekiplerince denetleniyor.

 
Şahin Koç, eşinin bir tartışma sonrası evi terk ettiğini belirterek, şöyle dedi: “Eşim ilk başta benden şikâyetçiydi ama sonra bunu geri aldı. Ama ben yine ceza aldım. Bu cezayı hak edecek bir şey yapmadım. Şu an eşimle birlikteyim. Çok mutluyuz. Olay çok büyüdü ama biz barıştık. Her şey yolunda gidiyordu. Şimdi bu mahkeme kararı bizi yine sıkıntıya soktu. Bizi zorla ayırmaya çalışıyorlar. Ne olursa olsun çok mutluyuz. 2 çocuğum var. Ben çocuklarım ve eşim olmadan yapamam. Bazen sert davranabiliyorum ama hemen pişman oluyorum.”
 
Fatma Koç da eşi ile zaman zaman kavga ettiklerini; tartıştıklarını ancak, zor günlerin geride kaldığını söyledi. Koç, “Birbirimize karşı hırçınlaştık. Ama sonunun böyle olmasını istemiyorduk. Şikâyetimi almıştım. Ama eşim yine de böyle bir cezaya çarptırıldı. Şimdi daha çok ızdırap çekiyorum. Eşim kendi işini aksatıyor daha zor durumda kaldık. Çok üzüldüm. Böyle olsun istemezdim” diye konuştu.
 
Editör: HABER MERKEZİ