Dilek ASLAN

10–16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Rize Engelliler Derneği Yöneticileri ve Temsilcileri, Rize Valisi Sayın Kasım Esen’i makamında ziyaret ettiler.

Ziyaret esnasında Vali Kasım Esen,  Rize İlinde Özürlülerle alakalı olarak biri Zehra Usta Zihinsel Engelliler, diğeri İşitme Engelliler olmak üzere 2 okul, yine gündüzlü olarak özel hizmet veren İl Merkezinde 5, İlçelerde de 3 olmak üzere 8 özel rehabilitasyon merkezi bulunmakta olduğunu ifade ederek , 'Sosyal Hizmetlere bağlı olarak da 24 saat yatılı bakım hizmeti veren Çayeli Zihinsel Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimiz de kapasite üstü çalışarak 52 engellimize hizmet sunmaktadır' dedi.

Esen, 'Ayrıca 5378 sayılı özürlüler ve bazı kanun ve kanun hükmündeki kararnamelerde değişiklik yapılmasına ilişkin kanunla 2828 sayılı Sosyal Hizmetler kanununa konulan ek 7. madde ile ağır düzeyde olup günlük hayatın alışılagelmiş davranışlarını yerine getiremeyecek düzeyde engelli olup, bir başkasının yardımına muhtaç olan engelli vatandaşlarımıza gerekli şartları taşımaları halinde her ay bir asgari ücret bakım ücreti bağlanmaktadır. Şu ana kadar Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze yapılan 1420 müracaatın 1060’ı sonuçlandırılmış ve bakım ücretinden yararlanmakta olup, 360 dosya üzerindeki çalışmalar devam etmektedir. Evde bakılamayacak veya bakacak kimsesi olmayan özürlülerimiz ise 2 asgari ücret karşılığı özel özürlü bakım merkezlerinden hizmet sağlanarak bakılmaktadır.' dedi.

Editör: HABER MERKEZİ