Rize’de kas hastası 14 yaşındaki Ogün Çil, AFAD ekibinin yardımı ile evde sınav hizmetinden yararlanarak açıköğretim sınavına girdi.

Rize’yi etkisi altına alan soğuk hava, hayatı birçok alanda olumsuz etkiledi. Yer yer bir buçuk metreyi bulan kar yüksekliği ve yollarda oluşan buzlanma nedeniyle ulaşım da güçleşti. Yoğun kar yağışından olumsuz etkilenenlerden biri de 14 yaşındaki Duchenne Muscular Dystrophy (DMD) kas hastası Ögün Çil oldu. Engeline rağmen okuma azmi ile açıköğretime devam ederek eğitimini sürdüren Ogün Çil, geçtiğimiz hafta sonu yapılan açıköğretim sınavına AFAD ekibinin yardımıyla girdi.

AFAD ile iletişime geçen Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, sınav heyetinin Ogün Çil’in Küçükçayır köyündeki evine ulaşabilmesi için destek istedi. Gelen talep üzerine Rize Valisi Ersin Yazıcı’nın da talimatıyla sınav heyetinin Küçükçayır köyüne ulaşımının sağlanması için AFAD ekibi görevlendirildi. AFAD ekibi yoğun kar yağışının ardından buzla kaplı yolda ilerleyerek sınav ekibini Küçükçayır köyüne ulaştırdı.

Ogün Çil, AFAD ekibi, milli eğitim görevlileri ve sınav güvenliğini sağlayan jandarmaya kendisi için yapılan gayretten dolayı teşekkür etti.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ