Parkta bıçaklanarak katledilen 19 yaşındaki Berat Çerman, gözyaşları içinde defnedildi. Berat’ın acılı ailesi, SABAH’a konuştu: “En ağır ceza verilmeli. Bu katillerin sokakta dolaşmaması lazım”

İstanbul'da, kız meselesi yüzünden öldürülen 19 yaşındaki Berat Çerman'ın ailesi, zanlıların en ağır cezayı almasını istedi. Talihsiz genç, Rize'nin Çayeli ilçesindeki Sarısu köyünde gözyaşları içinde toprağa verildi. İstanbul Beylikdüzü'ndeki olay, geçtiğimiz pazar günü Gürpınar parkında meydana geldi. Berat Çerman ve arkadaşı Faruk Oğuz, mahalleden tanıdıkları ve daha önceden kız arkadaşına bakma tartışması yaşadıkları 17 yaşındaki A.P. ile parkta buluşmaya gitti. Parkta A.P. ve beraberindeki 4 kişi ile aralarında tekrar tartışma çıktı. İddiaya göre A.P. tartıştığı Berat Çerman ve Faruk Oğuz'u bıçakladı. Ağır yaralanan Berat, hayatını kaybetti. Olayı gerçekleştiren A.P. ve arkadaşları yakalandı. A.P. tutuklandı, diğer 4 kişi serbest kaldı.

'PUSU KURDULAR'
Berat'ın ailesi, SABAH'a konuştu. Acılı baba Ramazan Çerman (44), oğluna pusu kurulup, öldürüldüğünü belirterek şunları söyledi: "Bu zamana kadar kimseyle bir husumeti olmadı. Kimseyle kavga etmeyen, esnafa selam verdiğinde herkes ona iş yerini teslim eden, güleryüzlü, cana yakın biriydi. Olay günü A.P. oğlumun telefonuna mesaj atmış, 'Faruk ile Gürpınar parkına gelin, orada görüşelim' diye. 'Nedir konu' diye soran oğluma, 'kız meselesinden dolayı sen gel yüz yüze konuşalım, ben telefonda konuşmam' demiş. Oğlum da ona 'Bana iftira atmayın, benim o işlerle işim olmaz' demiş. Tüm bu yazışmalar telefonda kayıtlı. Oğluma orada pusu kurmuşlar. Bir gün önce parka gidip keşif yapmışlar. Oğlumu orada katlettiler. Bu sene üniversiteye gidecekti. Havacılık okuyup pilot olmak istiyordu. Bu katillerin sabıkası olduğunu öğrendik. Bunların sokakta olmaması lazım."

'CİĞERİMİ SÖKTÜLER'
Anne Hüsniye Çerman (41) da acısının çok büyük olduğunu belirterek, oğlunun mezarı başında gözyaşı döktü. Acılı anne, "Cenazesine binlerce kişi katıldı. Herkes çok severdi onu. Dışarı çıkarken ona 'aklım sende kalmasın, erken gel' dedim. Ama o giderken yüreğimde bir acı vardı. O bana son kez bakıp giderken benim gözlerim doldu. İçime doğmuştu sanki. Sonra acı haberi aldık. Ciğerimi söktüler. Hiçbir günahı olmayan, herkesin sevdiği oğlumu öldürenler sonra dışarı çıkıp, sokaklarda başka canlar yakmasınlar. Onlara en büyük ceza verilsin" dedi. Berat Çerman'ın ablası Havva Çerman (20) ise "O bizim ışığımız, her şeyimizdi. Abla kardeş ilişkisinden daha çok bir sevgi vardı yüreğimizde. Onun öldürüldüğüne hala inanmıyorum. Sevdiği bir kız vardı, onunla evlenecekti" diye konuştu.


 

Editör: HABER MERKEZİ