Dilek ASLAN

Rize valiliği tarafından açılan soruşturma sonucu ihmali görülen bir doktor ve beden eğitimi öğretmeninin mahkemede yargılanması valilik tarafından uygun görüldü.

Rize Valiliği, İyidere ilçesindeki güreş eğitim merkezinde eğitim gören Rıfat Tatlıtürk'ün ölümü ile ilgili olarak, açılan soruşturma sonucu ihmali görülen bir doktor ve beden eğitimi öğretmeninin mahkemede yargılanmasının Valilikçe uygun görüldüğünü bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İyidere Dursunali Erbaş Güreş Eğitim Merkezinde yatılı ve lisanslı güreş sporcusu olan Rıfat Tatlıtürk'ün 25 Mart 2008 tarihinde saat 20.00-22.00 arasında baş ağrısı ve mide bulantısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldığı ve 4 Nisan 2008 tarihinde vefat ettiğini belirtildi.

Bunun üzerine Valilikçe soruşturma açıldığı ifade edilen açıklamada, soruşturma sonucu ihmali görülen bir doktor ve beden eğitimi öğretmeninin mahkemede yargılanmasının Valilikçe uygun görüldüğü kaydedildi.

Rize'nin İyidere ilçesindeki Çaysan İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Rıfat Tatlıtürk, sporcusu olduğu Dursun Ali Erbaş Güreş Eğitim Merkezinde aniden rahatsızlanmış, merkezdeki ilgililerce kaldırıldığı Rize 82. Yıl Devlet Hastanesinde yapılan tedavinin ardından taburcu edilmişti.

Taburcu edilmesinin ardından yeniden rahatsızlanan ve aynı hastaneye getirilen Tatlıtürk'e, sevk edildiği Trabzon'daki Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesinde beyin kanaması teşhisi konulmuştu. Bu hastanede 10 gün yoğun bakımda tutulan ve 4 Nisanda beyin ölümü gerçekleşen Tatlıtürk'ün organları, ailesince bağışlanmıştı.

Editör: HABER MERKEZİ