Rize'de cinnet geçiren  polis memuru haberinde asıl gerçek ortaya çıktı...

Psikolojik sorunları olan polis eşi Gülseren Olgun eşinin tabancasıyla önce 2 el ateş ederek eşi Çağatay Olgun'u öldürmüş, daha sonra 2 çocuğunuda vurarak intihar etmiş.

Vurulan çocuklardan Alp Tuğberk Olgun hastaneye kaldırılırken hayatını kaybetmişti. Mustafa Gökberk Olgun ise ayağından vurulmuş bir halde gardolabta saklı halde bulunmuş.

Olayın yaşandığı evde 2 savcı ve 2 adli tıp doktoru tarafından yapılan incelemeler saat 03.30’a kadar sürerken, inceleme sonrası cesetler Trabzon Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Yapılan ilk incelemede cinnet olayının saat 16.30 sularında gerçekleştiği ve bu sırada alt komşunun silah seslerini duymasına rağmen olayı ciddiye alıp polisi aramadığı ortaya çıktı. Apartmanda görevli kapıcının çöp almak için zile basmasına rağmen kapı açılmayınca yöneticiyi çağırdığı ve aynı mahallede oturan başka bir polis arkadaşının apartmana çağırıldığı öğrenildi.

Kapıya gelip telefonu çaldıran polis memurunun evin içinden telefon sesi gelmesine rağmen kapı açılmayınca polis merkezinin aranarak yardım istendiği belirlendi. Nöbetçi savcı tarafından saat 20.30'da kapının kırılması için izin verilirken, kapı kırılıp içeri girildiğinde 3 cesetle karşılaşan ekipler evde yaralı olarak 7 yaşındaki Mustafa Gökberk Olgun'u ayağından vurulmuş bir şekilde buldu.

Cumhuriyet Savcısı İsmet Özkorul’un yaptığı inceleme sonucunda polis memuru Osman Osman Çağatay Olgun (38), vücudunun çeşitli yerlerinde 2 silah yarası, Altuğ Berk Olgun (4)’un ise vücudunda birden fazla silah yarasına rastlanmış. Polis eşi Gülseren Olgun (28)’un ise vücudunda tek silah yarasına rastlanıldı.

İlk bulgulara göre olayı polis eşi Gülseren Olgun’un gerçekleştirdiği ve daha sonra aynı silahla intihar ettiği tahmin edilmekte.

Olay yerinde polis memuruna ait silah ile çok sayıda boş kovan bulundu.

Olayla ilgili kesin bilgiler yapılacak olan otopsi ve kriminal inceleme sonucunda ortaya çıkacak.

 

Öte yandan polis memuru Osman Çağatay Olgun'un Adanalı değil 1972  Malatya Beytülkebap nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı da olay yerine gelerek, Emniyet Müdürü Demirtaş'a ''başsağlığı'' dileğinde bulundu.

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA:
Bu arada Rize Emniyet Müdürlüğü de enformasyon kirliliğini önleyecek bir açıklama yaptı. Açıklamada, ''Olayla ilgili görülebilir ilk bulgularda polis memuru Çağatay Olgun'un yan tarafından iki adet ateşli silah yarası, Altuğ Berk Olgun'da (4) birden fazla ateşle silah yarası, Gülseren Olgun'da (33) göğüs üzerinde bir tek ateşli silah yarası ve yaralı Mustafa Gökberk Olgun'da (7) da birden fazla ateşli silah yarası olduğu görülmüştür. Görünür bulgulara göre olayın Gülseren Olgun tarafından gerçekleştirildiği ve daha sonra aynı silahla kendini vurduğu tahmin edilmektedir'' ifadeleri yer aldı.

Açıklamada olay yerinde polis memuruna ait beylik silahı ve çok sayıda boş kovan bulunduğu belirtildi.

İŞTE AÇIKLAMANIN ORJİNAL METNİ:
20.33 de 155 polis imdat gelen bir ihbarda komşu evden silah seslerinin gelmesinin bildirmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri Rize merkez İslamlaşa Mahallesi Barbaros Caddesi Kervan Apartmanı 2. katında bulunan evde kapıyı kırarak içeri girmiştir. Olay yerine 1 erkek 1 bayan bir erkek çocuk olmak üzere 3 ceset ve 1 yaralı erkek çocukla karşılaşılmıştır.

Yaralı çocuk polis ekiplerince derhal 400 Yataklı Rize Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştır. Olay yerine gelen cumhuriyet savcısı yaptığı inceleme sonucunda polis memuru Osman Çağatay Olgun (Rize Emniyet Müdürlüğü’nde polis memuru 1972 Beytülkebap Malatya iline kayıtlı), Gülseren Olgun (ev hanımı 1982 Malatya ili doğumlu), cocuk Alp Tuğberk Olgun'u (2006 doğumlu) olay yerinde ölü buldu.

Mustafa Gökberk Olgun (2003 doğumlu) ayağından vurulmuş bir şekilde yeni devlet hastanesine kaldırıldı. Hayati tehlikesinin olmadığı bildirildi.

Olay yerinde gözle görülen ilk bulgularda, polis memuru Osman Olgun'un yan taraflarında 2 adet ateşli silah yarası ve Alp Tuğberk Olgun'da 1 den fazla ateşli silah yarası olduğu görülmüştür.

Anne Gülseren Olgun'da göğsünün üzerinde tek ateş yarası ile Mustafa Gökberk Olgun'un ise birden fazla yarası olduğu görülmüştür.

Görünür bulgulara göre; olayın Gülseren Olgun'un olayın gerçekleştirdiği ve aynı silahla kendinin vurduğu tahmin edilmektedir.

Olay yerinde Polis memuruna ait demirbaş zati silahı ile ve çok sayıda boş kovan bulunmuştur.

Olayla ilgili kesin bilgiler yapılacak otopsi ve kriminal inceleme sonucunda ulaşılacaktır.

olay53

 

Editör: HABER MERKEZİ