Rize'nin Kavron yaylasında pansiyon işleten Yalçın Şahin, çekmeyen cep telefonu için ilginç bir yöntem buldu.

Telefonun antenini çıkarıp yerine uzunca bir bakır tel takan, bir de kayanın üzerine çıkan Şahin, iletişim sorununu çözüme kavuşturdu.


Çamlıhemşin İlçesi'nin 2 bin 263 rakımlı Kavron yaylasında pansiyon işleten 45 yaşındaki Yalçın Şahin, telefon görüşmesinin yapılamadığı yaylada soruna kendi geliştirdiği ilginç yöntemle çözüm buldu.

Üst kısmını daire şeklinde kıvırdığı bir bakır çubuğu telefonun anten yerine takan, yayladaki bir kayanın da üzerine çıkan Şahin, bu şekilde telefon hizmeti veriyor.



Yaylada özellikle yaz aylarında nüfusun bir hayli arttığını kaydeden Yalçın Şahin, 'Telefon hattı yok. Cep telefonları da çekmiyor. İletişimden mahrum kalıyoruz. Yaptığım anteni takıyorum. Kayanın da üzerine çıkınca telefona bir iki derece sinyal geliyor. Bu sayede görüşme imkanımız oluyor. Hava açık olduğu zaman çekmiyor. Sisli ve yağmur havalarda daha iyi çekiyor. Teknolojinin bu kadar ilerlediği bir dönemde biz hala telefonla görüşemiyoruz. En azından yaz aylarında buraya geçici bir baz istasyonu kurulmalı' diye konuştu. (CNN TÜRK)

 


 

Editör: HABER MERKEZİ