Çayeli Özel Şahika tarafında organize edilen Çanakkale gezisine katılan Çayelili bayanlar, Çanakkale destanını yeniden yaşayarak Çayeli’ ne döndüler.

Çayeli Şahika İlköğretim Okulu “Anneler Günü” nedeni ile annelere yönelik Çanakkale gezisi düzenleyerek anlamlı bir sürpriz yaptı. Çoğunluğu okul velilerinden oluşan Anneler öncelikle İstanbul’ da birçok tarihi mekanı gezdiler daha sonra da Çanakkale’ye geçtiler. Gezi programına Eyüp’te sabah kahvaltısı ile başlayan anneler, İstanbul’ da Ayasofya Müzesini, Topkapı Sarayını ve Yerebatan Sarnıcı gibi birçok tarihi mekanı gezdiler.

Daha sona Çanakkale’ ye hareket eden anneler, Çanakkale savaşlarının yapıldığı toprakları gezerken adeta duygu seline kapıldılar. Bayan bayana yapılan gezide keyifli günler geçiren anneler Çayeli’ ne birkaç günlük İstanbul ve Çanakkale gezisinden geri döndüler.

Çayeli Şahika Koleji Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Sebahat Çakır’ın önderliğinde yapılan gezide, anneler Çanakkale’de yaşanmış destanı adeta yeninden yaşayarak geri döndüler.

Bayanların kendi arasında bu tür geziler yapmasının dayanışma ve kaynaşma adına çok önemli olduğunu söyleyen Şahika Koleji Müdürü Harun Var, ”Öncelikle böyle bir program organize etmemizde bizlere yardımcı olan Okul Aile Birliği üyelerimize teşekkür ediyorum. Bizler annelerimizin de sosyal hayatta olmalarını arzu ediyoruz. Bayanların kendi aralarında birkaç günlük organizelere girişmeleri bizleri de hayli memnun etti.” Dedi.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ