Rize’nin Çayeli ilçesinde, emekli vatandaş camide bulduğu içi para dolu poşeti sahibine ulaştırdı.

Çayeli’ndeki Merkez Hacıbaşı Caminde namaz kılmak için giden Mehmet Çelik, yerde içerisinde para bulunan poşet buldu. Bulduğu poşeti inceleyen Çelik, içerisinde para olduğunu tespit edince cami imamıyla görüşüp sahibini aramaya başladı. Poşetin içerisinde bulunan kargo fişinde bulunan isim üzerinden araştırmaya geçen Çelik, paranın sahibi olan Mustafa Eyüpoğlu’na ulaşıp 2350 Euro’yu teslim etti.

Cebinde içerisinde para bulunan poşeti düşürdüğünden habersiz olduğunu belirten Mustafa Eyüpoğlu, “Namaz kılmak için camide ceketimi çıkarırken o esnada caminin içerisine düştüğünü tahmin ediyorum. Camide namazımı kıldım ve çıktım. Cebimde bulunan poşetin düştüğünü kardeşim telefonla beni aradıktan sonra öğrendim. Böyle bir insanlık örneği gösteren Mehmet ağabeyimizden Allah Razı olsun.” Dedi.

Parayı bulan Mehmet Çelik’te “saat 13:00 sıralarında camide namaz kılarken bir paket buldum. Paketi alıp pencerenin kenarına koydum. Namazımı tamamladıktan sonra paketin içerisinde ne olduğunu baktım. Naylon ve kargo kağıdına sarılmış 2350 Euro buldum. Daha sonra imam arkadaşla haber verdim. Kargo kağıdına sarılı olduğundan bunun üzerinden bir araştırma yaptık. Arkadaşımız geldi paranın adedini ve pakette neler olduğunu sordum. Paranın kendisine ait olduğunu tespit edince teslim ettik. Arkadaşımız parasını kaybetmiştir üzüntüsü vardır. Bunu gidermiş olduk. Vatandaşlık görevini yerine getirdiğimi düşünüyorum. Haram para insanı kalkındırmaz ve yüceltmez” dedi.

 


 


Editör: HABER MERKEZİ