Rize Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Sabri Yıldız'ı kasten öldürmek suçundan ''müebbet hapis'' cezası istemiyle yargılanan sanık Halim Aslan hazır bulundu. Sanık, duruşmaya başka bir suç nedeniyle hükümlü bulunduğu İstanbul'dan getirildi.

Kimlik tespitinin ardından savunması alınan Aslan, 1998 yılında Trabzon'da bir kişiyi silahla yaraladığını, bu nedenle Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında yakalama kararı çıkarıldığını belirterek, ''Bunun üzerine İstanbul'a giderek başka bir kimlikle yaşamaya başladım. Burada iş kurdum. 9 yıl kadar burada kaldıktan sonra işlerimin bozulması nedeniyle memleketim Rize'ye döndüm'' dedi.

Hakkında yakalama kararı olması nedeniyle kendi evinde kalmadığını, Çayeli'nin Gürgenli köyünde amcasının evinde kaldığını anlatan Aslan, ''Olay günü alışveriş yapmak amacıyla köyden ilçe merkezine indim. Alışveriş yapıp geri döndüm. Köye döndüğümde, yolda yaşlı bir kadının hastaneye gideceğini söylemesi üzerine kadını Çayeli'ne hastaneye götürdüm. Ardından tekrar köye gittim. Sabri Yıldız'ın öldürüldüğünü köye döndüğümde öğrendim. Sonra tekrar amcamın evine gittim'' diye konuştu.

Bir süre sonra babasının evinin arandığını öğrenince, Trabzon'daki olaydan dolayı arandığını düşünerek kaçtığını ileri süren Aslan, ''Olay günü, olayın olduğu yerden hiç geçmedim. Bu kişi ile de aramda bir sorun yoktu. Cinayetle ilgim yok'' diye konuştu.

Mahkeme heyeti ise Aslan'ın tutukluluk halinin devamına ve davadaki eksikliklerin tamamlanması yönünde karar vererek duruşmayı erteledi.
   
OLAY-
   
Rize'nin Çayeli ilçesi Gürgenli köyünde, 11 Eylül 2007 tarihinde Sabri Yıldız, çay bahçesinde çalışırken uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanmış, hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetmişti.

Yıldız'ın oğlunun hastaneye kaldırılırken babasının kendisine, ''Beni Halimler vurdu'' şeklinde sözler sarf ettiğini söylemesi üzerine Halim Aslan, Sabri Yıldız'ı öldürmek suçundan aranmaya başlanmıştı. Aslan, bu yılın Ocak ayında İstanbul'da yakalanarak tutuklanmıştı.
 
Kaynak: olay53
Editör: HABER MERKEZİ