Rize'nin Çayeli ilçesinde vatandaşlar tarafından yaralı bulunan yavru karaca, Çevre ve Orman Müdürlüğü'nde tedavi altına alındı.

Alınan bilgiye göre, vatandaşlar, ormanda yaralı halde gördükleri karacayı kurtararak, Rize Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne getirdiler. Veteriner Burak Çakıroğlu tarafından yapılan kontrolde, kulaklarının kemirildiği, başına darbe aldığı ve sarsıntı geçirdiği tespit edilen yavru karaca, tedavi altına alındı.

Veteriner Hekim Burak Çakıroğlu, yaptığı açıklamada, karacanın yaklaşık 20 günlük olduğunu belirterek, ''Sanırım karaca bir şeylerden ürküp kaçmaya çalışırken sıkışmış. Kendisinden küçük bir hayvan tarafından kemirilmiş. Kulakları yok denecek gibi. Gerekli müdahaleyi yaptık. Tedavisine devam edeceğiz. Bu kadar küçük bir karaca yavrusunun kurtarabileceğimizi söylemek çok güç. Ancak elimizden geleni yapacağız.'' dedi.

Karacanın en kritik 24 saati atlattığını ifade eden Çakıroğlu, ''Nefes darlığı var. Bunun için üzerindeki şoku atlattıktan sonra tedaviye başlayacağız. Anne şefkatini göstermemiz çok zor. Ancak elimizden geleni yapıyoruz. İyi refleksler göstermesi bizi umutlandırıyor.'' diye konuştu. (Çay TV)

Editör: HABER MERKEZİ