Ali Faik TAŞ/İstanbul
Katılımın oldukça iyi olduğu organizede Çayeli'li anneler hem birbirlerini görme imkanı buldular hem de hazırlanan slayt gösterileri ile duygulu anlar yaşadılar.

Etkinliğe onu konuğu olarak katılan Çayeli Vakfı Başkanı ve Şairler Deresi Derneği kurucularından Ali Fuat Albayrak; 'Annelerimizin değerini zamanında bilemedik. Şimdiki anneler bu konuda çok şanslı. Eskiden evde 6-7 çocuk dışsarıda tarla, ahırda 3-4 inek olurdu. Ama şimdi ahırında inek olana, bağı bahçesi olana kız bile vermiyorlar. Analarımız çok sıkıntı çekti. Karadeniz kadınları cefakar ve vefakardır. Bütün anneler evatları için yapamayacağı şey yoktur. Toplumda kadınların yeri çok mühimdir. Kadın toplumun gülü ise biz erkekler de dikeniyiz ama sizleri korumak için dikeniz.  Bugün burada bu toplantıyı gerçekleştiren Şairler Deresi Derneğini kutluyorum. Annelerimize 1 gün de olsa değerli olduklarını hissettirdiler. Bu vesile ile şimdiden tüm annelerin anneler gününü kutlarım' diyerek konuşmasını bitirdi ve sözü Şairler Deresi Derneği başkanı Reşat Sarı'ya bıraktı.
Reşat Sarı da konuşmasında, ' Öncelikle bizleri bu etkinliğimizde yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz. Annelerimiz için ne kadar konuşsak azdır. Cennetin ayakları altında serildiği bu güzide varlıklar için, senenin bir günü değil, her günü etkinlik yapsak azdır. Hepinize tekrardan teşekkür eder, bütün annelerimizin anneler gününü kutlarım' dedi.

Konuşmaların ardından mini bir de çekiliş yapılarak annlere çeşitli hediyeler dağıtıldı. İkram faslı ve koyu muhabbetten sonra etkinlik son buldu.

Biz de Çayhaber ailesi olarak bütün dünya annelerinin anneler gününü kutlarız.


Editör: HABER MERKEZİ