Çayeli’nde Hamdiye Ç, aynı evde yaşadığı ve aralarında çıkan tartışma sonucu darp ettiği gelininin şikayeti üzerine yargılandığı Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 270 gün evden çıkmama cezasına çarptırıldı.

Çayeli ilçesinde oğlu ve geliniyle birlikte yaşayan Hamdiye Ç. (69), yaklaşık 9 ay önce aralarında çıkan tartışma sonucu gelinini darp etti. Darp sonucu başından yaralanan gelininin şikayeti üzerine Hamdiye Ç. hakkında, Çayeli Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Mahkeme, Hamdiye Ç'yi suçlu bularak 5 bin 400 YTL para cezası ödemesine karar verdi. Mahkeme, belirlenen sürede istenilen para cezasını ödeyememesi üzerine, yaşını da dikkate aldığı Hamdiye Ç'ye Denetimli Serbestlik Uygulaması kapsamında 270 tam gün evden çıkmama cezası verdi.

Mahkeme ayrıca, kendine ait evi olmayan, gelini ile de mahkemelik olan Hamdiye Ç'nin cezasını, ilçede yaşayan kızının evinde çekmesine hükmetti.

Hamdiye Ç, 'En çok torunlarımı özlüyorum. Zaman zaman beni görmeye geliyorlar, böylece onlarla hasret gideriyorum. Ama onları daha çok görebilmek isterdim' diye konuştu.

Kenthaber 

Editör: HABER MERKEZİ