Çengelköy Tarihi Çınaraltı Kafede gerçekleşen programa Vali Yardımcısı Faik Oktay Sözer, Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, TSE Bölge Koordinatörü Mehmet Hüsrev, TFF Başkan Danışmanı Mustafa Baltacı, Çayelispor Başkanı Adnan Engin Sofu ve çok sayıda Çayelili katıldı. 

Toplantıda gurbette yapılan çalışmalardan Çayeli ilçesinin gelişimine kadar bir çok konuda görüş alışverişinde bulunuldu. Çayelispor içinde bulunduğu yeni oluşumda hakkında da bilgiler paylaşıldı. 

İlk Konuşmaya İstanbul Vali Yardımcısı Faik Oktay Sözer yaparken, bir araya gelmekten son derece mutlu olduğunu İstanbul’a hizmet için geldiğini ve kapısının hemşerilerine açık olduğunu ifade etti.

Çayeli İstişare Platformunun programlarına faaliyetlerine kuruluşundan beri birçok kez katıldığını ve sonuna kadar destek vereceğini ileten Çayeli  Belediye Başkanı İsmail Çiftçi,başarılar dileyerek Çayelili insanların ata topraklarını ziyaret etmelerini sık sık Çayeli’ne gelmelerini  ve manevi destek olmalarını istedi. 

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Bölge Koordinatörü Mehmet Hüsrev, konuşmasında Çayeli İstişare Platformunun başından beri toplantı ve faaliyetlerine katıldığını ve hemşerileri ile bir arada olmaktan son derece memnun olduğunu dile getirdi. Hüsrev, bundan sonrada faaliyetlerde her zaman destek olacağını belirtti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Başdanışmanı Mustafa Baltacı ise Çayeli için yapılan güzel işler için daima destek olacağını, elimi değil gövdemi bu anlamda taşın altına koymaya hazır olduğunu ifade etti. 
Çayeli’nde programa katılan Çayelispor Başkanı Adnan Sofu, yeni yapılanma içerisinde olan Çayelispor’u sıfırdan kurtluklarını hatırlatarak, yeni takım kurma çalışmalarımız ve hedeflerimiz ligi üst sıralarda bitirmek olarak belirlediklerini ifade etti. Sofu, taraftara camiamıza ve Çayeli’ne yakışır bir takım izletebilmek için maddi, manevi desteğe ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Sofu, Çayeli stadı bittiğinde bir spor şöleni düzenleneceğini belirterek sözlerini tamamladı.

Programa katılan katılımcılardan Sanayici işadamı Hanefi Kulaksızoğlu, Çayeli’nde boş olan Belediye’ye ait araziye 1000 kişiye iş imkanı sağlayacak bir fabrika kurmayı arzu ettiğini memleketimde yatırım yapmayı arzu ediyorum. Kulaksızoğlu, yüreğimiz Çayeli’nde kaldı, Çayeli sevdalısıyız diye konuştu.

Programa katılan bir çok işadamı da Çayeli’nde çeşitli dallarda yatırım yapmak istediklerini bunların yetkililer tarafından desteklenmesini beklediklerini dile getirdiler.

Çayeli İstişare Platformunun, programın sonunda yaptığı teşekkür açıklamasında; “kahvaltı programımıza katılan Lokman Yılmaz, A. Rıza Yaman, Prof. Dr. Ramazan Erenler, Mahmut Demirkapı, Bilgin Yılmaz, Kadir Gümüş Dr. Abdurrahman Kara, Mehmet Gerz Kemal Karakulak, Mustafa Kartoğlu ve tüm katılan Çayeli İstişare Platformunun üyeleri hemşerilerimiz kendileri söz alarak bu buluşmanın yararını devamlı olmasını arzu etmekteyiz. Mekânını misafirlerimize açan Fikret Morgül ve ekibine, bizlere destek olan Atıf Çom, Resul Çelik ile tüm hemşerilerimize sonsuz teşekkür ediyoruz. Çayeli İstişare Platformunun yönetiminde emeği geçen Bahattin Yüksel, Hanefi Kulaksızoğlu, Mustafa Baltacı, Hasan Yalçın, Kasım Kesim, Kadir Kara, Hasan Vural, Muhammet Bilgili ve Özcan Beyaz’a bir sonraki faaliyetimizde buluşmak üzere sağlıklı güzel günler dileriz” şeklinde açıklamada bulundular.

Editör: HABER MERKEZİ