Çorum'un Kargı ilçesine bağlı Hacıhamza beldesi yakınlarında meydana gelen zincirleme trafik kazasında, 1 kişi hayatını kaybederken 2 kişi de yaralandı.

D-100 Karayolu'nda Osmancık-Tosya karayolunun 35. kilometresinde meydana gelen trafik kazasında Rize'den İstanbul'a çay taşıyan Orhan Y. yönetimindeki 34 ZV 9026 plakalı TIR iddiaya göre şerit ihlali yapması sonucunda önce karşı yönden gelen ve İstanbul'dan Tokat'ın Reşadiye ilçesine bir ailenin ev eşyalarını götürmekte olan Duran Kahraman(42) yönetimindeki 34 VRU 43 plakalı kamyona çarptı. Çarpmanın etkisiyle 34 VRU 43 plakalı kamyon yan yatarken kontrolden çıkan Orhan Y. yönetimindeki 34 ZV 9026 plakalı TIR, İstanbul'dan Gürcistan'a çeşitli beyaz eşya, ev eşyası ve kimyasal madde götürmekte olan Ahmet Memişoğlu(26) yönetimindeki 61 K 4430 plakalı TIR ile kafa kafaya çarpıştı.

Kazanın ardından çarpışmanın etkisi ile 34 ZV 9026 ve 61 K 4430 plakalı TIR'larda yangın çıktı. Yangında her iki TIR tamamen kül olurken, 61 K 4430 plakalı TIR'da sıkışan sürücü Ahmet Memişoğlu yanarak feci şekilde can verdi. Diğer sürücüler, Orhan Y. ve Duran Kahraman yoldan geçen araç sürücüleri ve vatandaşların yardımıyla yaralı olarak kurtarıldı. Yaralılar, Kargı Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

İki TIR'ın alevler içinde kaldığı yangın, Osmancık, Kargı ve Hacıhamza itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Kaza nedeniyle D-100 Karayolu yaklaşık 3 saat süre ile araç trafiğine kapandı. Jandarma kazayla ilgili çok yönlü bir araştırma başlattı.

Editör: HABER MERKEZİ