Çayeli Büyükköy ilköğretim okul müdürü Bülent Aksoy 1 yıldır karganın okulda olduğunu söyleyerek” Büyüklerle değil öğrencilerle iç içe, ders saatlerinde bazen sınıf kapısına vurarak derse giriyor. Teneffüs saatlerinde ise öğrencilerimizle oynuyor” dedi.
 

 
Mustafa BAYRAK
 
Çayeli Büyükköy ü kendine mekân seçin Karga sabah erken saatlerde çeşitli isimler bağırarak vatandaşları uyandırırken ilköğretim okulunu ise kendine mekân seçti.
 
Bir yıldır Çayeli ilçesi Büyükköy beldesinde halkla iç içe yaşayan ve halkın maskotu durumuna gelen Bozlu İsimli Karga Büyükköy ilköğretim okulundan ayrılmıyor. Öğrencilerin teneffüs saatini bekleyen Bozlu bazen ise okula girerek öğrencilerle oynamak istiyor. Okul müdürü Bülent Aksoy Karganın çocuklara zarar vermediğini onlarla eğlendiğini söyleyerek ”Genelde ders saatlerinde çatılarda bekliyor. Öğrenciler çıktığı an okul bahçesine inerek onlarla oynuyor. Bazen soğuk havalarda ise sınıflara giriyor. Birkaç gün önce sınıfa giremeyince gagasıyla kapıyı 4–5 kez çaldı. Öğretmenimiz gel diye seslenmesine rağmen içeri giren olmayınca kapıyı açan öğretmenimiz karga ile karşılaştı. Derse giren karga öğrencilerle oynamaya başladı” dedi.
 
Esnaf İsmail Okur ise “1 yıldır karga burada, okul tatil döneminde mahallelere çıkıyor çocuklarla oynamak için, büyüklerle ilgilenmiyor. Büyükler yanına gittiğinde onlara saldırıyor. Çocuklara zarar vermiyor. Sabah erken saatlerde ise onun konuşması ile uyanıyoruz. Pencere kenarına gelerek” Hasan,, Ayşegül, Ronaldino gibi sesler çıkartıyor bazen ise ağlıyor, bazen şarkı söylüyor. Çok kez bize seslenen birileri var zannederek dışarı çıkıyoruz. Karga ile karşılaşıyoruz” dediler.
 
Çağrı Pehlivan isimli öğrenciye daha yakın olan Karga Bozlu onunla birlikte eve kadar giderken öğrenci ise ”Bana zarar vermiyor. Daha çok benim yanıma geliyor, onu besliyorum, onunla oynuyorum. Bazen büyüklerim ona verdikleri bir eşyayı alıp gidiyor, yapraklarla üstünü örtüyor” dedi.



Editör: HABER MERKEZİ