Rize’de daha önce bir sürücünün minibüsüyle geçtiği yaya üst geçidinden bu kez motosikletiyle geçmeye çalışan bir kişi polis tarafından yakalandı. Alkollü ve ehliyetsiz olan sürücüye 1235 lira ceza kesildi.

Olay, Menderes Bulvarı üzerindeki MOBESE Merkezi önünde yer alan üst geçitte dün gece saat 00.30 sıralarında yaşandı. Engellilerin de kolaylıkla kullanabilmesi için merdivensiz inşa edilen üst geçide motosikleti ile giren 30 yaşındaki İ.Y., çevredekilerin ihbarı üzerine polis ekiplerince yakalandı. Sürücü İ.Y.’ye, trafiği tehlikeye sokmak, trafik işaretlerine uymamak, alkollü ve ehliyetsiz araç kullanmaktan dolayı para cezası kesildi.

DAHA ÖNCE DE MİNİBÜS GEÇMİŞTİ
Rize’de 22 Mayıs 2009 tarihinde benzer bir olay yaşanmış, 36 yaşındaki İsmail Güngör, 53 AN 660 plakalı minibüsüyle aynı üst geçitten yolun karşı tarafına geçmiş, olay MOBESE kameralarınca da kaydedilmişti.

189 lira para cezası kesilen Güngör’ün aracında, dar olan geçitten geçerken iki bin liralık hasar oluşmuştu. Yaşanan bu olay sonrası Rize Belediyesi, üst geçidin her iki tarafına demir çubuk yerleştirerek araçların girememesi için önlem almıştı.

Editör: HABER MERKEZİ