Beykoz'da, otomobilleri içerisinde kurşunlanarak öldürülen Haydar Kabak ve İfaket Kutluata'nın katil zanlısı olarak Cesur A. isimli lise öğretmeninin arandığı öğrenildi. Cinayetin, ev satışından kaynaklanan alacak verecek yüzünden işlendiği iddia edildi.

Bayramın birinci günü meydana gelen olayda, 56 yaşındaki Haydar Kabak ve İfaket Kutluata (44) otomobil içerisinde kurşunlanarak öldürülmüştü. Olaydan sonra otopsi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan Kabak ve Kutluata'nın cenazeleri öğle saatlerinde yakınları tarafından alındı. Yaklaşık 5 yıl önce Haydar Kabak ile imam nikahı kıyarak evlendiği belirtilen İfaket Kutluata'nın cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Rize'ye gönderildi. Haydar Kabak'ın cenazesi ise evinin bulunduğu Soğuksu Karslılar Mahallesi'ndeki camiye getirildi. İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Haydar Kabak Yuşa Mezarlığı'nda defnedilecek.

Öte yandan, çifte cinayet ile ilgili soruşturma ise devam ediyor. Olaydan sonra belirlenen plaka üzerinden inceleme başlatan polis, cinayeti, Beykoz'da bir lisede öğretmenlik yapan Cesur A'nın (38) işlediğini belirledi. Adresin belirlenmesi üzerine Atak'ın evine giden polis, şahsın kendisi gibi öğretmen olan eşi ile birlikte 34 AE 4950 plakalı otomobile binerek İstanbul'u terk ettiğini tespit etti. Polisin komşuları ile yaptığı görüşmede, Cesur A'nın otomobilinin plakasının belirlenmesi için çamurla kapladığı öğrenildi.

Bu arada Cesur A'nın Haydar Kabak'tan 60 bin lira karşılığında ev satın aldığı, bu paranın sadece 20 bin lirasını ödediği, kalan bölümü ise ödemediği öne sürüldü. Ödemenin devamı gelmemesi üzerine Kabak'ın aynı evi başka birine sattığı, Cesur A'dan aldığı parayı ise geri iade etmemesi üzerine husumet oluştuğu iddia edildi. Maktül Haydar Kabak'ın cinayetten 3 gün önce savcılığa dilekçe vererek Cesur A. tarafından ölümle tehdit edildiğini belirtildiği öğrenildi. (Zaman)

Editör: HABER MERKEZİ