1911–1915 Sarıkamış harekatına katılan 'Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın annesi Tenzile Erdoğan`ın dedesi Şehit Kemal Mutlu şehit olduğu ortaya çıktı. Bunu öğrene n ve her yıl Sarıkamış’a giden Şehit yakınları ve Sarıkamışlılar Sn Başbakanın Sarıkamış'ta şehit düşen dedesini ne zaman ziyaret edecek diye merakla bekliyorlar.

Başbakanın dedesi Sarıkamışt’a yaşayacak

Bu araştırmanın gerçeğe kavuşmasından sonra Sarıkamış ilçesinde Belediye Caddesi`nin ismi,  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Allahuekber Dağları`nda şehit olan dedesi Şehit Kemal Mutlu Caddesi` olarak değiştirildi.

Belediye Başkanı İlhan Özbilen Kaymakam Ahmet Altunbaş Sarıkamış Belediye Meclisi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın, Allahuekber Dağları`nda şehit olan dedesi Kemal Mutlu`nun isminin Belediye Caddesi`ne verilmesine oy birliği ile karar verdi.

Sn. Başbakanı dedesinin mezarını ne zaman ziyaret edecek diye Şehit yakınları Sarıkamışlılar bekliyorlar.

Başbakan dedesi nasıl şehit oldu?

Alın bilgiler göre  'Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın annesi Tenzile Erdoğan`ın dedesi Şehit Kemal Mutlu, Mustafa Oğlu 01.07.1882 Rize Güneysu doğumludur. Osmanlı Rus savaşında aynı yerden arkadaşları Şuhayip Bayraktar ve Molla Usta ile birlikte Sarıkamış Harekâtı`na katıldı. Arkadaşı Molla Usta`nın ifadesine göre, Allahuekber Dağı`nda iken ayağı kırıldı. Kemal Mutlu, Molla Usta`yı sırtına alarak Sarıkamış Kışlası`na götürdü. Cebindeki 7,5 kuruşu harçlık olarak verdi ve birliğine geri döndü. Sarıkamış cephesinde şehit olan Kemal Mutlu, bulunduğunda bir ağaca yaslanmış, ağzında ve burnunda buz parçaları rivayet edilmektedir.'

Şehit yakınları ve Sarıkamışlılar Sn Başbakanın Sarıkamış'ta şehit düşen dedesini ne zaman ziyaret edecek diye merakla bekliyorlar

Ali Yoldaş/Kars/Siyasal Birikim 

Editör: HABER MERKEZİ