Baltacı Kültür ve Dayanışma Derneği, Beykoz Kavacık’ta bulunan dernek merkezinde Çayeli’nden olan ve AK Parti İstanbul Milletvekili Adayları İsmail Safi ve Metin Külünk’ü ağırladı.

Rize’nin Çayeli ilçesinde bulunan Baltacı ailesinin İstanbul’da ikamet eden mensuplarının 2007 yılında kurmuş olduğu Dernek, Kavacık-Beykoz-İstanbul’da bulunan merkezinde faaliyet göstermektedir. Çayeli ilçesinde bulunan Baltacı ailesi İstanbul’da ikamet edenlerle birlikte 200 hanesi ve 1000’e yakın nüfusu bulunmaktadır. Dernek daha sonra ülkemizin Trabzon, Kastamonu, Konya, Kahramanmaraş, Konya v.b. illerde bulunan baltacı soyadına sahip ailelere ulaşmıştır.

Derneğin kuruluş amacı, Baltacı ailesinin arasındaki birlik ve beraberliği yaşatarak gelecek nesillere aktarmak, gelenek ve göreneklerimizi devam ettirmek, öncelikle aile içerinde sosyal yardımlaşmada bulunmak, eğitimde yol gösterici olmak ve eğitim alanında gençlerimize yardımcı olmaktır.

Baltacı Kültür ve Dayanışma Derneği, 22.05.2011 Pazar sabahı Beykoz Kavacıkta bulunan dernek merkezinde Çayeli’nden olan ve AK Parti İstanbul Milletvekili Adayları İsmail Safi ve Metin Külünk’e tanıtım ve destek amaçlı kahvaltı toplantısı organize etti. Yoğun bir katılımın olduğu kahvaltılı toplantıda açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı olan ve İstanbul Sanayi Odası Şube Müdürü görevinde bulunan Hikmet Baltacı yaptı. Baltacı, konuşmasına başta milletvekili adaylarına olmak üzere programa katılan herkese hoş geldin diyerek ve memnuniyetini ifade ederek ve teşekkürlerini sunarak başladı. Dernek hakkında kısa bir tanıtım yaptıktan sonra bilhassa Safi ve Baltacı ailelerinin ayni ilçenin ötesinde ayni köyden olduklarını, hısım akraba olduklarını, ilişkilerinin ve dostluklarının tarihi bir kökene dayandığını belirterek Çayeli için tarihi bir fırsat olan bu seçimlerde ailece tüm siyasi görüşlerimizi bir kenara bırakarak milletvekili adaylarımızın kayıtsız ve şartsız destekleyeceklerini belirtti.

Daha sonra söz alan Metin Külünk ise konuşmasında dernekçiliğin bilhassa aile derneklerinin önemine değinerek derneğin çalışmalarında başarılar diledi ve kendilerine verilen destekten ötürü teşekkür etti. Külünk, 12 Haziran seçimlerinin ülkemiz geleceği için taşıdığı önemi belirterek AK Partinin bugüne kadarki icraatları hakkında bilgi verdi.

Ak Parti İstanbul milletvekili adayı Safi ise Baltacı ve Safi ailesinin sahip olduğu yakınlığın derecesini anlatırken bir siyasetçi olarak kendi yöresinden hatta köyünden alınacak olan oyların kendisi için çok değerli ve bir o kadarda önemli olduğunu kendi yöresinin desteğini alamayan bir siyasetçinin uzun dönemde başarılı olamayacağını belirtmiş ve Baltacı ailesine bu desteğinden ötürü ve kahvaltı için teşekkür etti.

Programa Çayeli’nden gelerek katılan ve aile mensubu olan Çayeli Belediye Başkan Yrd Mustafa Baltacı konuşmasında bu toplantıyı organize eden aile mensuplarına ve toplantıya katılan milletvekili adaylarına şahsı ve ailesi adına teşekkür ederek başladı ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Bugünün kendileri için gerçekten çok anlamlı ve önemli olduğunu belirtti.

Editör: HABER MERKEZİ