Bayram Ali KAVALCI

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Dünya Özürlüler ve Engelliler günü nedeniyle kendisini ziyarete gelen, Özürlü İsmail Sevimli’yi kabul ederek, makam koltuğunu ve görevlerini bir saatliğine Sevimli’ye devretti.


Rize’de en çok tanınan, sempati davranışları, temiz ve bakımlı kişiliği ile tanınan doğuştan özürlü İsmail Sevimli’nın, Rize belediye Başkanı Halil Bakırcı ile olan samimiyeti makamda bulunan herkesin dikkatini çekerken, Başkan Bakırcı’nın koltuğuna oturan Özürlü İsmail Sevimli’nın, Bakırcı’nın koltuğuna otururken çok neşelendiği, Başkanının telsizi ile birimlere görevler vererek, kısım müdürlerini makamına çağırarak talimatlar yağdırması Bakırcı’nın makamda bulunan diğer misafirleri bir hayli neşelendirdi.
 
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı;” Bugün dünya nüfusunun yüzde 10’u, Türkiye nüfusunun ise yüzde 12’si özürlü ve engellidir. Şehrimizde her cinsten yüzde birlere yakın engelli ve özürlü yaşamaktadır. Bunlar bizim canımızın parçaları ve ailemizin birer fertleri gibidirler. Sorumları bize ulaşan ve bizlerin kendilerine ulaştığımız özürlü ve engelli vatandaşlarımız için gerek şahsım, gerekse belediyemiz ve hükümetimiz geçmişe göre hem çıkarmış olduğu yeni yasalarla, her türlü maddi ve manevi desteklerimizle onların ve ailelerinin ihtiyaçlarını karşılama ve sorunlarını çözme noktasından elimizden gelen her türlü maddi ve manevi yardımları yapmaktayız. İsmail Sevimli kardeşimizde şehrimizde yaşayan, verdiğim talimatlar gereği belediyemizde geldiğinde hiç bekletilmeden direk benim makamıma ulaşan, makamda istediği yerde oturan, çayını, kahvesini, içen temiz giyimi, sempatik hareket ve konuşmaları ile hepimizin sevgisini kazanan gerçekten soyadı gibi sevimli bir kardeşimizidir. Ben görevde bulunduğum süre zarfında belediyemize istediği zaman gelip, istediğini isteme ve alam yetkisine sahiptir. Benim çok iyi anlaştığım ve sahiplendiğim, onarlında bu sevgim karşısında benim his ve duygularımı anlayarak benim yanıma çok rahat gelen özürlü ve engelli vatandaşlarımızla diyalogdan büyük mutluluk duymaktayım. Onlar Allah’ın bizlere birer emaneti ve ibret almamız gereken değerlerimizdir.”diye konuştu.


Editör: HABER MERKEZİ