Dilek ASLAN

İstanbul Beyoğlu Belediye Başkan Yardımcılığı döneminde İstanbul boğazını yüzerek karşıdan karşıya geçen Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı denizden vazgeçemiyor. 

Göreve başladığı dört yıl evvel başlattığı geleneği hiç bozmadan devam ettiren Başkan Bakırcı haftanın iki günü sabah 06.00–08.00 saatleri arasında denize giriyor. Geçtiğimiz sabah Belediye Meclis üyesi Davut Birben ile Rize Limanından denize giren Bakırcı Çiftekavak’ ta ki kayıkçekek yerine kadar olan yaklaşık 3 km’lik parkuru yüzerek tamamladı. 
 


Sahilde yapılan düzenleme çalışmaları ve başkanın başlatmış olduğu aktivitenin vatandaşlara da örnek olduğu gözlendi. Başkan Bakırcı, Sabahın erken saatlerinde denize giren insanları görünce; “Bu iş amacına ulaştı” dedi.

Turizmde Rize’nin gelişmesi için büyük çaba gösteren Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı; “Yaylalarımızdan, denizimize floramızdan çakıl taşımıza kadar her varlığımızı turizm için kullanabilmeliyiz. Şehrimiz deniz şehri. Var eden dağlarımızı da en güzel şekliyle var etmiş. Bizlere kalan bunları en iyi şekilde kullanabilmek” dedi. 2010 yılında yapılması düşünülen İstanbul’dan Rize’ye yapılacak olan yüzme maratona da değinen Bakırcı; “Bölgemizin tanıtımı için desteklediğimiz faaliyet kamuoyuna yanlış lanse edildi. Ben o yüzme maratonuna temsili olarak kısa bir mesafe katılacağım. Böylece yüzen kardeşimize destek vererek bölgemizin tanıtımını sağlayacağız” dedi.  


Editör: HABER MERKEZİ