Rize’nin İkizdere ilçesine bağlı Şimşirli köyünde 58 yıl önce mayıs ayında arazi anlaşmazlığı nedeniyle işlenen cinayetten sonra yine aynı ayda, aynı nedenle cinayet işlendi.

Sakinlerinin AB hibesini reddetmesiyle gündeme gelen Şimşirli köyünde 4 Mayıs 1951 tarihinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle Rauf Yılmaz’ın, akrabası Nazif Muti’yi tartışma sonucu tabancayla vurarak öldürmesinin üzerinden 58 yıl geçti.

Aradan geçen sürede cinayet işlenmeyen köyde, 24 Mayısta, yine arazi ve sınır anlaşmazlığı nedeniyle çıkan tartışmada Mustafa Demirci, amcasının oğlu Cemal Demirci’yi tabancayla vurarak öldürdü. Mustafa Demirci tutuklandı.

Şimşirli köyü muhtarı Ali İhsan Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylerinin genellikle sakin olduğunu, önemli bir asayiş olayı yaşanmadığını belirterek, 'Son olaydan 58 yıl önce cinayet işlenmişti. O da geçtiğimiz gün yaşanan olaydaki gibi yine arazi anlaşmazlığı nedeniyle ve mayıs ayında meydana gelmişti' dedi.

Köylerinde böyle bir olay meydana gelmesinin üzüntü verici olduğunu ifade eden Uzun, bir daha böyle bir olay yaşanmaması temennisinde bulundu.

Şimşirli köyü, geçen yıl AB hibe fonları kapsamında hazırlanan 350 bin avroluk kanalizasyon ve katı atık projesinin, köylülerden bir kısmının 'AB bize niye bedava, hibe para veriyor. AB para vermesin. Bunun altında Avrupa emperyalizmi yatıyor. İl Özel İdaresi bu tesisi yapsın' diye görüş bildirmesi nedeniyle iptal edilmesiyle gündeme gelmişti. (Milliyet)

 

Editör: HABER MERKEZİ