Dilek ASLAN

Çamlıhemşin ilçesinde yapılan Ayder yaylasının sorunlarının tartışıldığı toplantıya katılan Durmuş, ailesi tekerlekli pansiyonlarının yanına yaptıkları kulübenin yıkılacak olmasına tepki gösterdi. Ayşe Durmuş, “Kardeşim bana önce yer göstereceksin sonra yıkacaksın” diye çıkıştı.

Çamlıhemşin' de yaşayan Mustafa Durmuş, Ayder Yaylası'nın üst kısmındaki 1400 rakımlı Avusor Yaylası'na 15 yıl önce pansiyon inşa etmeye başladı. Fakat yayla, 1993'te Milli Park ilan edilince inşaat da durdu. Durmuş, Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nü mahkemeye verdi fakat sonuç alamadı. Bunun üzerine eşi Ayşe Durmuş'la bir plan yapan Mustafa Durmuş, 15 metrekarelik, 2 odalı, 6 yataklı ahşap bir mini pansiyon yaptırıp, tekerlekli bir platformun üstüne oturttu. Ancak tekerlekli pansiyonunun yanına geçen yıl bir de konakladığı 25 metre karelik ahşap bir kulübe inşa eden Mustafa Durmuş, Milli Parklarla yeniden mahkemelik oldu. Mahkeme kulübenin yıkımına karar verdi.

Çamlıhemşin ilçesinde yapılan Ayder yaylasının sorunlarının tartışıldığı toplantıya katılan Durmuş, ailesi tekerlekli pansiyonlarının yanına yaptıkları kulübenin yıkılacak olmasına tepki gösterdi. Vali Kasım Esen’inde katıldığı toplantıda söz alan Çevre ve Orman Müdürü Sabit Kandemir, “Arkadaşlar yapılarını yaparken alanın milli park olduğunu ve yasal işlem yapılacağını kendilerine tebliğ ettik. Fakat yapmaya devam etmişler, yasal olarak yapılabilecek bir şey yok” diye konuştu. Bunun üzerine söz alan Mustafa Durmuş, “Burası benim yaylam, yıllardır dedelerim burada yaşadı, bende burada yaşıyorum. Çocuklarımda burada yaşayacak. Burası sonradan Milli Park ilan edildi. Biz mağdur ediliyoruz. Nereye gidelim bizim gidecek yerimiz yok” dedi. Daha sonra söz alan Ayşe Durmuş, ise sert bir dille “Kardeşim bana önce yer göstereceksin. Ben başka bir yurttan buraya gelmedim. Ben Sarp kapısı açıldı da buraya gelmedim kardeşim, ben buralıyım ve burada yaşamak durumundayım. Yıkacak mısın başlayacaksın yıkman gereken yerlerden sonra geleceksin bana ,o kadar uzun boylu değil. Yıkma demiyoruz ki gel yık kardeşim” diye çıkıştı. Devreye giren Vali Kasım Esen, ailenin durumunun yeniden incelenmesi talimatını verdi.

Editör: HABER MERKEZİ