Milli Park içindeki binası yıkılan Mustafa Durmuş, bu kez tam sınıra yenisini yaptı. Durmuş, daha önce yıkım görevlilerinden kaçırarak kurtardığı tekerlekli pansiyonunu da yeni yaptığı binanın önüne çekti.

Çamlıhemşin İlçesi Kaçkar Dağları Milli Parkı'ndaki kaçak binası 6 ay önce yıkılan 65 yaşındaki Mustafa Durmuş, bu kez belediye mücavir alanın içine, tam Milli Park sınırının yanına dubleks pansiyon inşa etti. Durmuş, 6 ay önce yıkım ekiplerinden kaçırarak kurtardığı tekerlekli pansiyonunu da yeni binasının önüne çekti.

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi Kaçkar Dağları Milli Park sahasında kalan Ausor Yaylası'na inşa ettiği kaçak pansiyonu 6 ay önce Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından mahkeme kararıyla yıkılan Mustafa Durmuş, Belediye mücavir alanı ile Milli Park sınırının kesiştiği noktaya 70 metre karelik dubleks bir pansiyon inşa etti.

Pansiyonu belediye mücavir alanı içerisine inşa eden Durmuş, yıkım ekiplerinden kaçırarak kurtardığı tekerlekli pansiyonunu da yeni binasının önüne çekti.

Mustafa Durmuş, inşa ettiği yeni pansiyonunun Belediye mücavir alanı içerisinde Milli Park sınırında olduğunu belirterek bu alandaki yapılara Milli Park yetkililerinin karışamadığını söyledi. Durmuş, “Burası dedelerimden bana kalan arazidir. Biz yıllardır burada yaşıyoruz. Burası sonradan Milli Park ilan edildi. Bu nedenle daha önce inşa ettiğim pansiyonum yıkıldı. Ben burada yaşamaya mecburum. Gidecek yerim yok. Geçimimi buradan kazandığım parayla sağlıyorum. Bu nedenle yeni bir pansiyon inşa ettim. Bu kez pansiyonu Milli Park ile belediye mücavir alanı sınırına yaptım. Çamlıhemşin Belediyesi yetkilileriyle de görüştüm. Onlar da bana kolaylık sağlayacak. Ruhsat alıp pansiyonumu işleteceğim” dedi.

TEKERLEKLİ PANSİYONA BELEDİYE KARIŞAMIYOR

6 ay önce pansiyonu yıkılan Mustafa Durmuş, yıkım görevlilerinden kaçırarak kurtardığı tekerlekli pansiyonunu da yeni yaptığı binanın önüne çekti. Durmuş, yerleşik yapı olmadığı için belediye ekiplerinin de karışamadığı tekerlekli pansiyonu böylece yıkımdan kurtarmış oldu. Durmuş, Kemal Sunal'ın 'Gülen Adam' filminden esinlenerek yaptığı tekerlekli pansiyonu yıkım ekipleri geldiğinde çekerek götürdüğünü belirterek, “6 ay önce Milli park sahasındaydı. Yıkım ekipleri gelince pansiyonu alıp belediye mücavir alanına getirdim. Şimdi Belediye ile görüşüyorum. Eğer onlar da yıkım kararı alırsa bu kez yine Milli Park sahasına götüreceğim. Tekerlekli olduğu için pansiyonumu yıkamıyorlar” dedi. Durmuş'un tekerlekli pansiyonu daha önce de birçok kez gazetelerde yer almıştı.

Çamlıhemşin Belediye Başkanı İdris Melek ise “Ben tekerlekli pansiyonu gördüm. Yasal durumuna bakmamız lazım. Yerleşik bir yapı değil, doğayı da bozmuyor. Ama yine de imar durumuna bakmamız lazım. Ondan sonra bir değerlendirme yapacağız” diye konuştu

Editör: HABER MERKEZİ