Çiftekavak mevkiinde sahil yoluna inen at trafiği tehlikeye düşürünce bölge trafik ekipleri at i bir alana sürüklemesinin ardından gelen zabıta ekipleri at ı yakalayamayınca koşturmaca başladı.

Çiftekavak köyünde sahile inen at sahil yolu üzerinde tehlike oluşturunca bölge trafik ekipleri at i boş bir alana sürükledi.

Sahil yolu üzerinde telsizden bir at in yol üzerinde dolaştığı ihbarının ardından bölge trafik ekipleri sahil yolu üzerinde başıboş gezen at i karayollarına ait boş bir alana sürükledi. Rize belediyesini arayan ekipler Zabıta ekiplerinin gelmesini beklerken yola çıkmak isteyen at i polisler kovaladı.

Polis in tekrar at ı boş alana sürüklerken alanda otlamaya başlayan At i bekleyen trafik ekipleri zabıta ekiplerinin gelmesini bekledi. Zabıta ve ardından veteriner ekiplerinin gelmesi üzerine at a yaklaşan ekipler bir anda at in ürkmesi ile at bu kez sahil yoluna çıktı. Polisler ve zabıta ekiplerinin kovalamaya başladığı at sahil yolu üzerinde koşmaya başladı. Araçları durdurmaya çalışan polis ekipleri bir kazaya meydan vermemek için çaba sarf ederken uzun uğraşlar sonucu At Mezbahana yoluna doğru koşmaya başladı.

Uzun süren uğraşlar sonucu kaçan at in çevre köylerden birinden sahile inmiş olabileceği bildirildi.

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ