İstanbul'da ve Edirne'de çıkar amaçlı bir suç örgütüne yönelik düzenlenen ve “Okyanus” adı verilen operasyonda, alıkoyma, darp, tehdit, cinsel saldırı ve zorla belge imzalatma gibi suçlara karıştıkları öne sürülen 18 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, daha önce poliste kaydı olan ve etrafında emekli kamu görevlilerinden oluşan kalabalık koruma teşkilatı oluşturan Mehmet Selahattin M'nin, suç şebekesiyle birlikte yasa dışı faaliyetlerde bulunduğu yönünde bilgi alındı.

Söz konusu tespitin ardından şüphelileri yakalamak için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde, İstanbul ve Edirne'deki 10 ayrı adrese “Okyanus” adlı bir operasyon düzenlendi.

Operasyonda, aralarında örgüt lideri olduğu öne sürülen Mehmet Selahattin M. ve özel bir televizyon kanalının program sunucusu Elif G'nin de bulunduğu 18 şüpheli gözaltına alındı.




Şebekenin, örgüt lideri Mehmet Selahattin M'nin Beykoz'daki villasında 3 kişinin darp edilmesi, 1 kişinin darp edilerek alıkonulması, 1 kişinin silahla tehdit edilmesi, bir kişinin alıkonularak kendisine cinsel saldırıda bulunulması ve Beyoğlu'ndaki bir otelde iki kişinin dövülerek eziyet edilmesi, Beşiktaş'taki bir iş yerinde bir kişiye zorla belge imzalattırmaya teşebbüs edilmesi ve bir basın mensubunun darp edilmesi eylemlerinin de bulunduğu toplam 12 olaya karıştığı belirtildi.

ASLAN VE KAPLANLARI AT ETİYLE BESLEMİŞ

Yetkililer, Mehmet Selahattin M'nin, Beykoz'da kameralarla izlenen ve yüksek duvarlarla çevrili lüks bir villasının bulunduğunu ve bu binanın bahçesinde mevzuata aykırı olarak 8 aylık 2 adet aslan ile 1,5 yaşında bir kaplan beslediğini ifade ettiler.

El konulan aslanlar ile kaplanın İstanbul Çevre ve Orman Müdürlüğü görevlilerine teslim edilmesi için işlemlere başlandığını ifade eden yetkililer, M'nin villanın bahçesindeki paslanmaz çelik barlardan yapılmış kafes içinde bulunan bu hayvanları at eti ile beslediğine dikkat çektiler.

Polisteki işlemleri tamamlanan 18 şüpheli, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine gönderildi. changeTarget(document.getElementById('news_content'))

Kaynak:İnternethaber

Editör: HABER MERKEZİ