Artvin'in Borçka İlçesi'nde aşırı yağış nedeniyle meydana gelen heyelanda 33 yaşındaki Gülsüm Demirci'nin yaşamını yitirmesinden sonra kayşıp sayısı da 4'e çıktı. Kayıpları bulabilmek için çalışma başlatıldı.

Dün sabah başlayan ve öğle saatlerinde etkisini artıran yağış nedeniyle ilçenin çeşitli mahalle ve köylerinde hasar ve can kayıpları meydana geldi. Kale köyü Düzhanlar Mahallesi'nde aşırı yağış sonucu meydana gelen heyelan 7 evin hasar görmesine, köy muhtarı Engin Demirci'ye ait 4 katlı bir binanın da toprak altında kalmasına neden oldu. Enkaz altında kalan 33 yaşındaki Gülsüm Demirci yaşamını yitirirken, 3 yaşındaki kızı Beyza Demirci ise yaralı olarak kurtarıldı ve Borçka Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından gönderildiği Artvin Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Enkaz altında kaldıkları belirtilen 64 yaşındaki Ali Demirci ile akrabası 55 yaşındaki Hacer Demirci ve 17 yaşındaki Neşe Demirci'nin hayatlarından da umut kesildi. Demirciler köyü Ormanlı Mahallesi'nde de evinin alt katını su basan Nafiye Şimşek'in kayıp olduğu bildirildi. Böylelikle kayıpların sayısı da 4'e çıktı.

EKİPLER ÇALIŞIYOR
Bu arada, olay sonrasında bölgeye çevre il ve ilçelerden gelen Kızılay, Sivil Savunma, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ekipleri, bu sabah yağışın kesilmesi ve suların çekilmesi üzerine çalışma başlattı.

Yaklaşık 50 kişilik ekip, 4 katlı binanın enkazı altında kalan 3 kişiye ulaşmaya çalışırken, bir başka ekibin de Demirciler Köyü'nde kaybolan Nafiye Şimşek'i bulabilmek için çalışma yaptığı belirtildi. Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu da erken saatlerde bölgeye gelerek incelemelerde bulundu, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

YOLLAR HASAR GÖRDÜ
Dere taşması ve yolun bir bölümünün kopması nedeniyle Hopa- Borçka karayolunda ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor. Cankurtaran geçidinde konuşlanan trafik ekipleri, yoldan sadece kurtarma çalışmalarına katılacak araçların geçişini izin veriyor. Yolda derenin getirdiği malzeme birikintileri nedeniyle küçük araçlar geçiş yapamıyor.

Borçka- Kaleköy arasındaki Çıhala Deresi'nin taşması sonucu da çevredeki yerleşim yerlerinde büyük hasar meydana geldi.

MİNİK BEYZA'NIN GÖZYAŞLARI
Artvin'in Borçka İlçesi Kale Köyü Düzhanlar Mahallesi'nde heyelan altında kalan 4 katlı evden kurtulan 3 yaşındaki Beyza, annesinin ardından gözyaşı döküyor. Olay sırasında annesi Gülsüm Demirci'nin üzerine kapanarak koruduğu, yapılan çalışmalar sonrasında da ağır yaralı annesinin bedeni altından çıkartılan Beyza, Borçka ilçe merkezindeki evlerinde, dedesi Reşit Demirci'nin kucağında özlediği annesinin ardından gözyaşı döküyor. Annesinin hastaneye kaldırılırken yolda can verdiğinden habersiz ağlayan küçük çocuğu dedesi teselli etmeye çalışıyor. (Vatan)
 
 
Editör: HABER MERKEZİ