Can Dündar’ın sunduğu NEDEN programında TRT’nin Kürtçe kanalı TRT Şeş tartışıldı. Programın konuklarından Prof. Özcan Yeniçeri, TRT Şeş’in PKK’nın ulaştığı siyasi sonuç olduğunu iddia etti.

TRT Şeş’in kurulması için emek harcayan isimlerden biri olan Abdurrahman Kurt, TRT’nin başka dillerde de yayın yapabileceği mesajını “Neden” programında verdi.

İhtiyaç duyacak herkesin ihtiyacını giderecek kanallar için yayın politikası hazırlandığını belirten AKP Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, “Arapça var, Farsça var Lazca var ve talepler alınıyor. Talepler doygunluğa ulaştıkça karşılanacak o taleplerde” diye konuştu.

Programın konukları arasında Kürtçe klip yapacağını söylemesinin ardından gördüğü tepkiler üzerine yurtdışına giden ve burada yaşamını yitiren Ahmet Kaya’nın eşi Gülten Kaya da vardı. Kaya, TRT Şeş açılımını “Siz yapmazsanız başkaları boşlukları doldurur” sözleriyle savunan Başbakan Erdoğan’ı eleştirdi. Kaya, “Eğer bunu hayata geçiren şey boşluğun olduğunun kabulü ve o boşluğa birilerinin oturacağı ise zaten bu anlayış baştan sakatlanmış oluyor. Devletten samimiyetle şunu bekliyorum. Bu kültür ve bu dil kucaklanacaksa bununla ilgili yasal ve hukuki düzenlemeler öncelikle yapılmalı” dedi.

Niğde Üniversitesi Öğretim Üyesi Özcan Yeniçeri ise TRT Şeş’in, PKK’nın ulaştığı siyasi sonuç olduğu görüşünü savunarak, “Eruh ve Şemdinli baskınından sonra PKK’nın ulaştığı siyasi sonuç olduğunu ifade etmek istiyorum” görüşünü savundu.

NTV

Editör: HABER MERKEZİ