ŞEMSETTİN SARI

Doğu Karadeniz Bölgesinde; Meteorolojik tahminlere göre kar yağışı, etkin bir şekilde hüküm sürecek. Mevsimin ilk karının bölgenin yüksek kesimlerini etkisi altına almasından sonra, sahil kesimlerine de 'dolu ve kar' yağışının düşmeye başladığına dikkati çeken ilgililer, araç sahiplerinin 'Can ve Mal' güvenliği için araçlarına mutlaka 'Kışlık Bakım' yaptırmaları gerektiğini hatırlattılar.
 


Konu ile ilgili olarak bir açıklamada bulunan Çayeli Şoförler ve Otomobilciler Derneği Başkanı Dinçer Karaoğlu; kapıya dayanan kış mevsimi öncesi, şoförlerin araçlarının periyodik bakımlarının yanında 'Kışlık' bakımlarını da yaptırmalarını istedi.
 


Araçlar için rutin bakımların yanı sıra; kış şartlarına uygun lastik seçimi ve Antifriz dolumu, cam sileceklerinin yenilenmesi ile ilk yardım çantası, zincir ve çekme halatlarının araçlarda mutlaka bulundurulmasını isteyen Karaoğlu, yol güzergâhındaki uyarı levhaları ve flâşörlere dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Uzun yola çıkacakların, mesafeye göre araçlarında yeterli yakıt bulundurmalarını isteyen Karaoğlu, bir miktar gıda maddesi ve soğuktan korunmak için battaniye bulundurmaları gerektiğini ifade etti.

Öte yandan; Çayeli ilçesinde 4 bin 500 dolayında Motorlu taşıt mükellefi olduğu öğrenildi. 



Editör: HABER MERKEZİ