Rize'nin Ardeşen ilçesinde 10 bin YTL'lik kamyoneti olan işçi, aracının vergi borçlarını düzenli ödemesine rağmen, 18 bin YTL borçlandırıldı.

Evli ve 7 çocuk babası işçi İbrahim Selimoğlu (43), 2004 yılında zorluklar içinde biriktirdiği parayla 53 FD 050 plakalı 97 model Dodge marka çift kabin bir kamyonet aldı. Kamyoneti aldığı günden itibaren motorlu taşıtlar vergisini düzenli olarak ödeyen Selimoğlu, temiz belgesi almak için gittiği Ardeşen Vergi Dairesi'nde kamyonetinin çift kabin olması nedeniyle ödediği verginin eksik olduğu belirtilerek, gecikme faizleri ile birlikte geçmişe yönelik toplam 18 bin 321 YTL borcu olduğu belirtildi. Selimoğlu, bunun üzerine büyük bir şok yaşadı.

Motorlu taşıt vergilerini düzenli ödemesine rağmen bu borçlandırmaya bir anlam veremediğini söyleyen işçi Selimoğlu, 'Benim kamyonetimin şu anki değeri zaten 10 bin YTL'dir. Yaklaşık 4 yıl önce aldığım aracımın vergilerini ödediğim halde, devlet beni nasıl 18 bin YTL borçlandırır? Aracımı satsam bile bunu ödeme şansım yok. Bu nasıl bir adalettir?' dedi.

Editör: HABER MERKEZİ