Rize kent merkezinde zabıta ekiplerinin yaptığı denetimlerde, apartman dairesinde inek ve koyun beslediği belirlenen vatandaş hakkında yasal işlem yapıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Rize Belediyesi zabıta ekipleri, bir binada hayvan beslendiği ihbarı üzerine Kale Mahallesi'ne giderek araştırma yaptı.
 
Zabıta ekipleri, S.D'ye ait 6 katlı apartmanın giriş katında 2 inek, birinci ve ikinci katında ise 20'nin üzerinde koyun beslendiğini gördü.
 
Bunun üzerine bina sahibine uyarı yapılarak, hayvanları il merkezinden götürmesi istendi.
 
Zabıta Müdürü Bayram Ali Sarı, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir ihbar üzerine gittikleri 6 katlı bir binanın giriş ile ilk iki katında inek ve koyun beslendiğini gördüklerini ifade etti. Sarı, aynı binanın dördüncü katında bina sahibinin oturduğunu, diğer katların ise boş olduğunu kaydetti.
 
Bina sahibi hakkında yasal işlem başlattıklarını ve hayvanları il merkezinden başka bir yere götürmesi için uyardıklarını belirten Sarı, şöyle konuştu:
 
'Uyarımız üzerine bina sahibi koyunları başka bir yere götürdü. İnekleri götürmesi için de kendisine 14 Temmuz Pazartesi gününe kadar süre verdik.'
 
Sarı, il merkezinde inek veya koyun beslemenin yasak olduğunu, besleyenler hakkında hem para hem de hapis cezası uygulanabileceğini vurguladı.
 
Belediye Başkanı Halil Bakırcı da zabıta ekiplerinin konuyu kendisine anlattığında inanmakta zorluk çektiğini belirterek, 'Duyunca inanamadım. Böyle şeylere müsaade etmemiz mümkün değil. Gerekli yasal işlemleri yapacağız' diye konuştu. (CNN TÜRK)

Editör: HABER MERKEZİ