Fatih İslam KARAOĞLU/ANKA

Kale Köyü Derneği Başkanı Sayın KADIOĞLU adına Tarım Bakanlığı TÜGEM Genel Müdür Yardımcısı Bahattin BOZKURT ile Pazar Eğitim Vakfı Başkanı ve eski Genel Müdür olan Cevat ÇİÇEK tarafından meslekte 60 yıldan beri hizmet veren Terzi Turan AKIN’a Kızılay/ANKARA’da ki adresinde teşekkür belgesi verdiler.

 

Karadenizliler olarak bizler gurbette ekmek parası kazanmak için kimimiz fırıncı, kimimiz pastacı, kimimiz Devlet Memuru velhasıl değişik meslekten memleketten uzak çalışmak ve geçinmek zorunda kalmışız.

 

Binlerce hemşerilerimizden biride Rize ili Çamlihemşin İlçesinden Kale İbala Köyünden Tüccar Terzi Turan Akın’dır. Sayın AKIN 1946 yılında İzmir ardından Ankara’da yürüttüğü Terzilik mesleği ile hizmette 60 yıl ile zirve yapmıştır. 60 yıldan beri mesleğini icra ederken başka bir deyimle bir iğne bir iplikle hayatını kazanırken aynı zamanda işyerini tüm Karadenizlilere açmış onların uğrak yeri haline gelmiştir. Gün gelmiş onlarla dertlerini paylaşmış gün gelmiş mesleğini icra etmiştir.

 

Atatürk’ün Anakara’ya geldiği 27 Aralık günü dostları, sevenleri ve hemşerileri onu unutmadılar. Kale Köyü Derneği ve Pazar Eğitim Vakfı kendisini hizmette 60 yıl anısına bir teşekkür belgesi ile ödüllendirdiler. Altmış yıl mekânını hemşerilere açan onları her hafta sonu ağırlayan adeta mekânı Karadenizlilerin buluşma yeri olan ticarethanesine Ankara’ya gelip te uğramayan hemşerimiz kalmamıştır. Hemşerileri de kendisine adeta tek başına bir dernek olarak çalışan Turan Akın’a kadirşinaslık örneği göstererek gönül almışlardır.

 

Sayın Akın’a hizmette nice sağlık yıllar dileriz.

Editör: HABER MERKEZİ